Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

προσέφυγαν στο ΣτΕ για το ειδικό τέλος ακινήτων

Προσέφυγαν στο ΣτΕ για το ειδικό τέλος ακινήτωνΑίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, σε βάρος του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, κατέθεσε το σωματείο Έλληνες φορολογούμενοι, μια ανώνυμη εταιρεία επενδυτικής διαμεσολάβησης και ένας ιδιώτης.








Στην πολυσέλιδη προσφυγή τους, οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι το νέο μέτρο είναι παράνομο, αντισυνταγματικό και ενάντια στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Σύμφωνα με όσα γράφονται στην αίτηση, το νέο χαράτσι αποτελεί φόρο και όχι τέλος, παραβιάζει την αρχή της φορολογικής ικανότητας και αντίκειται στην αρχή του σεβασμού και της προστασίας της αξίας του ανθρώπου.







Οι προσφεύγοντες τονίζουν ότι η διακοπή της ηλεκτροδότησης, με την οποία απειλούνται όσοι δεν πληρώσουν το τέλος οδηγεί σε έσχατη εξαθλίωση τους οικονομικά ασθενέστερους σε βάρος των οποίων ασκείται ένα είδος ψυχολογικής βίας.







Το σωματείο Έλληνες φορολογούμενοι, η ανώνυμη εταιρεία επενδυτικής διαμεσολάβησης και ο ιδιώτης ζητούν από τον πρόεδρο του συμβουλίου της Επικρατείας να προσδιορίσει σύντομα τη συζήτηση της υπόθεσης, με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης, ώστε να εκδοθεί γρηγορότερα απόφαση.



πηγή:megatv.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: