Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Η ζωή της είναι στην κυριολεξία… ασπρόμαυρη

Η 20 μηνών Freyah Rose Lyons τα βλέπει όλα ασπρόμαυρα, εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας η οποία δεν της επιτρέπει να βλέπει καθόλου τα υπόλοιπα χρώματα.
Οι γιατροί πιστεύουν ότι η αχρωματοψία μπορεί να προκλήθηκε …από κρύωμα ή κάποιον ιό τον οποίο κόλλησε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της η μητέρα της Cassie.
«Είναι ένα καταπληκτικό παιδί και όσα δε μπορεί να κάνει εξαιτίας της πάθησής της το αναπληρώνει με τις υπόλοιπες αισθήσεις της. Μπορεί να τα βλέπει όλα ασπρόμαυρα, αλλά είναι καλύτερα από το να μη βλέπει καθόλου. Είναι ένα πολύ χαρούμενο παιδί» λέει η 20χρονη μητέρα της.
Η Freyah Rose έχει υποπλασία του οπτικού νεύρου, η οποία κάνει ακόμη τα μάτια της να κινούνται συνεχώς από τη μια άκρη στην άλλη.
«Η εγκυμοσύνη μου ήταν πολύ καλή. Δεν είχα προβλήματα, αλλά οι γιατροί είπαν ότι η κατάστασή της μπορεί να προκλήθηκε από κάποιο κρύωμα ή ιό. Δεν ένιωσα ποτέ άρρωστη, αλλά η μητέρα, ο αδερφός μου και άλλα μέλη της οικογένειάς μου είχαν τη γρίπη των πτηνών. Θυμάμαι ότι πρόσεχα να μην έρχομαι σε επαφή μαζί τους αλλά ίσως να το κόλλησα χωρίς να το καταλάβω» είπε η Cassie.
Ο γιατρός της Freyah Rose, Dr Susmito Biswas του νοσοκομείου Royal Manchester Eye Hospital είπε ότι από υποπλασία του οπτικού νεύρου πάσχουν 1 στους 10.000, προσθέτοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχει θεραπεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: