Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η δίαιτα της εκκλησίας για κορμί...... θεϊκό!!!!!

Κάνεις το σταυρό σου, κάθε φορά που ανεβαίνεις στη ζυγαριά για το καθιερωμένο σου ζύγισμα και παρακαλάς κάποιον εκεί ψηλά στα Ουράνια να σου βγάλει 2-3 κιλάκια εν όψει γιορτών; Μην ανησυχείς, δεν είσαι η μόνη! Μια πρωτοποριακή μέθοδος αδυνατίσματος, έρχεται να ταράξει τα ήρεμα νερά σου!
Πρόκειται για τη...
δίαιτα βασισμένη στη θρησκευτική πίστη, η οποία επιτρέπει σε όσους την κάνουν να τρώνε βάση της βίβλου ή βάση του τι θα έτρωγε ο Ιησούς ανάλογα με τη δίαιτα. Σε γενικές γραμμές, η δίαιτα βασίζεται στις αρχές του Χριστιανισμού οι οποίες εφαρμόζονται ακριβώς εκείνη την ώρα που θέλουμε να τσακίσουμε όλες τις σοκολάτες, τα σοκολατάκια, τα πατατάκια και το τυρί του κόσμου! Οι φαν της δίαιτας λένε οι όσοι επιλέγουν να κάνουν τη δίαιτα, γεμίζουν τα κενά τους με κάτι πολύ πιο δυνατό από...
λιπαρά φαγητά!Η βασική αρχή της δίαιτας,που είναι κοινή τόσο στο αμερικανικό πρόγραμμα, "Christian Weigh Down and Thin Within" -που βοηθάει όσες και όσους την ακολουθούν να αυξήσουν την πίστη τους ενώ μειώνουν τους πόντους της περιφέρειας τους- όσο και στο βρετανικό αντίστοιχο πρόγραμμα "Fit For Life Forever", δεν είναι άλλη από το να καταλάβουν τους βαθύτερους λόγους για τους οποίους τρώνε παραπάνω, πριν καν αποφασίσουν να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν.
Σε μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, βλέπουμε πως το τρέντ αυτό, ξεκίνησε από την Αμερική τη δεκαετία του ’80 αλλά τελικά έχει μεγάλη πέραση τώρα, με τα χριστιανικά γκρουπ απώλειας βάρους να έχουν συνεχώς περισσότερους φαν.
Μεγάλη επιτυχία έχουν βέβαια και οι πωλήσεις των βιβλίων, ανάλογου περιεχομένου όπως το "What would Jesus eat?" και το "Hallelujah Diet and The God Diet", κάνοντας τη σχέση φαγητού και θρησκείας ακόμη πιο ενδιαφέρουσα!
Το πιο δημοφιλές πρόγραμμα είναι το "The Weigh Down Diet" που έκανε την εμφάνιση του πρώτα στο Τενεσί, στα τέλη της δεκαετίας του ’80 κάνοντας τη συντηρητική διατροφολόγο συγγραφέα του Γκουέν Σάμπλιν (Gwen Shamblin) να... κάνει το σταυρό της με την επιτυχία που σημείωσε!
Η ίδια υποστήριζε όσες είχαν το θάρρος να κάνουν τη δίαιτα τονίζοντας το πόσο δυσαρεστημένος θα ήταν ο Ύψιστος αν εκείνες, "έσπαγαν" τη δίαιτα τους! Έτσι λοιπόν, για χάρη του Θεού χιλιάδες Αμερικάνες και Αμερικανοί έχασαν άπειρο λίπος και ...έγιναν κορμιά!
Υπάρχουν πάνω από 30.000 "Weigh Down" γκρουπ στη Αμερική και η νέα τάση φαίνεται τώρα να έχει κατακτήσει και τους Βρετανούς. Η Γκουέν, θεωρεί την ανάγκη για φαγητό, "βασική ανάγκη" η οποία όμως μπορεί να καταπολεμηθεί με "μια ανοιχτή καρδιά, όχι ένα ανοιχτό ψυγείο". Αυτό το πρόγραμμα αδυνατίσματος, παρακινεί τους συμμετέχοντες να γεμίσουν τα εσωτερικά τους κενά με άλλους τρόπους έτσι ώστε να μπορούν να σταματήσουν πριν φάνε ολόκληρο το ζαχαροπλαστείο!
Έχεις άραγε αναρωτηθεί ποτέ "Τι έτρωγε ο Ιησούς"; Αν όχι, είναι ευκαιρία να μάθεις ότι σύμφωνα με το συγγραφέα του βιβλίου "What would Jesus eat?", Δόκτωρ Ντόν Κόλμπερτ (Dr. Don Colbert), ο Ιησούς: "έτρωγε φυσικά φαγητά, πολλά λαχανικά, κυρίως φασόλια, φρούτα και έπινε πολύ νερό αλλά και κόκκινο κρασί! Θα έτρωγε κρέας σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ίσως μια φορά το μήνα". Και αφού αυτά έτρωγε ο Ιησούς, αυτά προτείνει και το συγκεκριμένο βιβλίο: να τρώμε από όλα αλλά με μέτρο!
Όσο για το το best-seller "Hallelujah Diet" του συγγραφέα Τζόρτζ Μάλκμους (George Malkmus), δεν έχουν ακουστεί και τα καλύτερα αφού η δική του δίαιτα στηρίζεται στη Βίβλο. Μέσα από το βιβλίο του, προτείνει ότι πρέπει να τρώμε μόνο φαγητά που μας προσφέρονται από τη φύση, ενώ οι πρωτεΐνες λείπουν εντελώς από το πρόγραμμα του. Η προσευχή και η συζήτηση φυσικά είναι μέρος της διαδικασίας απώλειας βάρους. Όμως, οι δίαιτες αυτές που στηρίζονται στην πίστη για την απώλεια βάρους έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα: δεν είναι πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά.
Τι γίνεται στη Βρετανία: Μπορεί για τις αμερικάνες και τους αμερικάνους, η αίσθηση ότι κάποιος ανώτερος από τους ίδιους είναι υπεύθυνος- για την απώλια βάρους- να έχει λειτουργήσει θετικά και να τους έχει βοηθήσει να απαλλαγούν από τα περιττά κιλάκια, αλλά ο συγκεκριμένος τρόπος αδυνατίσματος είναι πολύ δογματικός για τους Βρετανούς, όπως εξηγεί η σεβασμιότατη Tζάν Χάρνεϊ (Jan Harney) της Εκκλησίας της Βρετανίας, αφού βασίζεται στο ότι ο Θεός θα τιμωρήσει όσους βάλουν κάποια κιλάκια. Όμως η τάση έχει αρχίσει να κερδίζει φαν και εκεί!
Ένα ακόμη βιβλίο, με τίτλο "Fit for life forever" , από τη βρετανίδα συγγραφέα Σού Πρόσερ (Sue Prosser) αντίστοιχου περιεχομένου, είχε μεγάλη επιτυχία αφού έχει ήδη εκδοθεί δύο φορές και περισσότερες από 100 εκκλησίες στη Βρετανία ακολουθούν το πρόγραμμα της! Όσο για το αν έχει επιτυχία, το συγκεκριμένο πλάνο, φαίνεται ότι κερδίζει όλο και περισσότερες φαν αφού όπως λέει η Χίλαρι Χοουλεϊ (Hilary Hawley) που ακολουθεί το πρόγραμμα: "βασίζεται στο να ακούς το σώμα σου, αλλά με έκανε να σκεφτώ τι πραγματικά θέλω να φάω". Αν λοιπόν είσαι σε αδιέξοδο και νομίζεις λοιπόν πως ταλαιπωρείσαι άσκοπα με διαιτολόγους και γυμναστήρια, πάρε μια ανάσα, κάνε το σταυρό και την προσευχή σου και χάσε τα κιλάκια σου με τις ευλογίες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: