Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

γιατί δεν τηλεφώνησε ξανά: 5 αλήθειες που αγνοείς

Όσο κι αν περιμένεις πάνω από το τηλέφωνο, δεν θα χτυπήσει μαγικά!Πόσες και πόσες βραδιές δεν έχεις ξεροσταλιάσει πάνω από το τηλέφωνο και το ρημάδι δεν χτυπάει. Και απορείς: αφού είπε πως θα τηλεφωνήσει, αφού είπε πως πέρασε καλά, αφού τόνισε πως έχουμε χημεία, γιατί δεν σε πήρε ποτέ τηλέφωνο; Καιρός να μάθουμε τις πραγματικές αιτίες της εξαφάνισής του!







Αιτία #1: Αντιμετωπίζει ζητήματα ειλικρίνειας






Υπάρχει, σου λέω, υπάρχει αυτός ο άντρας (επί χιλιάδες) που σε πρήζει να του δώσεις το τηλέφωνό σου, το mail σου, ακόμα και το βουνό που μένεις για να σου στέλνει τάχα σήματα καπνού και άπαξ και το κάνεις, ο τύπος χάνεται. Δηλαδή δεν χάνεται απευθείας. Πρώτα σου στέλνει μηνύματα για να σου εκφράσει το ενδιαφέρον για μια συνάντηση. Κανονίζετε τη συνάντηση, αλλά στο παρά πέντε την ακυρώνει. Κανονίζετε και δεύτερη, αλλά κάτι του τυχαίνει τελευταία στιγμή. Ε, δεν θέλει και πολύ να καταλάβεις πως κάτι τρέχει.






Το πιθανότερο είναι το αγόρι αυτό να μην μπορεί να σου μιλήσει με ειλικρίνεια. Θέλει να σε δει αυτό είναι το σίγουρο αλλά κάτι τον κρατά. Ίσως μια κοπέλα που γνώρισε πριν από σένα, ίσως ένας γάμος που ξέχασε να στον αναφέρει. Την επόμενη φορά που θα σου κλείσει ραντεβού (γιατί ναι, θα εμφανιστεί πάλι κάποια στιγμή), φρόντισε να ακυρώσεις πρώτη το ραντεβού.






Αιτία #2: Έψαχνε για κάτι ευκαιριακό






Βγήκατε, περάσατε όμορφα,πίστεψες πως κάτι ιδιαίτερο αναπτύχθηκε μεταξύ σας, κι όμως περάσαν οι μέρες και ουδεμία απόκριση από την άλλη γραμμή. Το πιθανότερο είναι να ξέχασες εκείνη την κουβέντα περί σχέσεων που κάνατε στο ραντεβού. Εκείνη στην οποία ξεκαθάρισες πως αναζητάς έναν άντρα στο πλευρό σου φουλ τάιμ. Το αγόρι αυτό μάλλον σε συμπάθησε αρκετά για να μην σε τραβήξει σε μια σχέση της εβδομάδας που αφού θα περνούσατε ωραία στο κρεβάτι του (In my bedroom που λέει και το σουξέ), θα σου έλεγε πως δεν είναι έτοιμος για σχέση.






Το ότι δεν σε πήρε είναι ο τρόπος που έχει για να σου δείξει πως το διάστημα αυτό ζητά κάτι λιγότερο μόνιμο και περισσότερο ευκαιριακό. Ουσιαστικά, χάρη σου κάνει που δεν σε πήρε για να γλιτώσεις.






Αιτία #3: Έδωσε το νούμερό του από ευγένεια






Σου έχει τύχει και σένα. Υπήρξε ένα αγόρι που ζητούσε επίμονα το τηλέφωνό σου και το έδωσες. Αλλά δεν απάντησες ποτέ στις κλήσεις του, δεν τον πήρες ποτέ εσύ η ίδια, κι ας ήσουν θετική στο πρώτο του κάλεσμα. Το ίδιο συμβαίνει και στα αγόρια. Συχνά για να επιβεβαιωθούν ζητούν ένα τηλέφωνο που ενδέχεται και να μην χρησιμοποιήσουν ποτέ. Κάποιες φορές, θέλει απλά να βγει, να περάσει καλά ένα βράδυ, να μιλήσετε όμορφα και να μην σε καλέσει ποτέ. Ε, απλά ήταν ευγενικός και να του το αναγνωρίσεις. Θα μπορούσε να σου μιλά με τις ώρες και τελικά να μην ζητήσει καν τον αριθμό σου γιατί ως άντρας γυναικάς, θα επέστρεφε το πρωί στην καλή του.






Αιτία #4: Έχασε το ενδιαφέρον του ή το τηλέφωνό σου






Αρχικά, του άρεσες αλλά στην πορεία κάτι έγινε και ξενέρωσε! Ίσως να ήταν μια ατάκα σου ή ένα στραβό βλέμμα σου, ό,τι κι αν ήταν ,του δίνουμε το δικαίωμα να ξανασκεφτεί την κίνησή του. Θα ήταν καλύτερο για σένα να χάσεις μια- δυο ώρες χωρίς κανένα λόγο; Τώρα, εκτός από το ενδιαφέρον, μπορεί να έχασε και τον αριθμό σου, πράγμα που ακούγεται μεν εξωφρενικό αλλά συμβαίνει.






Αιτία #5: Ας είναι καλά το Facebook






Kαι γιατί να τηλεφωνήσει σε ερωτώ. Όταν αντί να σου ζητήσει πρώτα τον αριθμό του τηλεφώνου σου, ζητά το όνομά σου στο Facebook. Σε προσθέτει καλά καλά στους φίλους του και μετά αν σε πετύχει στο τσατ, μπορεί και να ανταλλάξετε καμια κουβέντα. Προτού τον υποδεχτείς στους φίλους σου, άφησέ τον να σιγοψηθεί, κι αν θέλει πραγματικά να μιλήσετε, ας σηκώσει το ρημάδι το ακουστικό!






Δεν πήρε?






* Σταμάτα να αναρωτιέσαι τι συνέβη και δεν το έκανε.






* Μην δίνεις το τηλέφωνό σου έτσι κι αλλιώς. Ζήτα εσύ τον αριθμό του άλλου και έχε την επιλογή να τον καλέσεις.






* Ε και τι έγινε. Τουλάχιστον βγήκες και πέρασες καλά την πρώτη φορά.






* Μην του στέλνεις απειλητικά μηνύματα του τύπου: που χάθηκες; όλα καλά;






*Κάλεσέ τον εσύ. Αν όντως δεν είχε σκοπό να τηλεφωνήσει, απλά θα μιλήσετε λίγο και θα στο κλείσει ευγενικά.






*Μετά το μήνα, μπορείς να διαγράψεις τον αριθμό. Τσάμπα να γεμίζεις την κάρτα SIM?


Κατερίνα Πατούλια,


Δεν υπάρχουν σχόλια: