Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΡΗΤΗ: "Τελεσίγραφο" του Εισαγγελέα στους κατοίκους του Σφεντυλίου - Θέμα η αποχώρηση των λιγοστών κατοίκων! Δείτε το βίντεο!

Το Σφεντύλι επισκέφθηκε ο απερχόμενος Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης, εξαιτίας της επιμονής των λιγοστών εναπομεινάντων κατοίκων της περιοχής να μην αποχωρούν!
Η "ιδιάζουσα" κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή, η οποία προσεχώς θα μετατραπεί σε ...


χαμένη Ατλαντίδα, εξαιτίας της κατάκλυσης υδάτων από το φράγμα Αποσελέμη, ανάγκασε τον Εισαγγελέα και το δήμαρχο Χερσονήσου, Ζαχαρίας Δοξαστάκη να μεταβούν στο σημείο, προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους για την ανάγκη άμεσης αποχώρησής τους.
Εισαγγελέας και δήμαρχος συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία 20 ατόμων, οι οποίοι επανέλαβαν για μία ακόμη φορά το αίτημα μετεγκατάστασης του οικισμού τους, παρά το γεγονός ότι έχουν ήδη αποζημιωθεί για τις ιδιοκτησίες και τις κατοικίες τους στο Σφεντύλι.









Τα ειδοποιητήρια προς τους κατοίκους έχουν κοινοποιηθεί πάντως, ενώ τις επόμενες ημέρες θα διακοπεί το ηλεκτρικό ρεύμα και οι κοινόχρηστες εγκαταστάσεις (π.χ.ύδρευση), γεγονός που θα ωθήσει τους κατοίκους να αποχωρήσουν. Ο Εισαγγελέας, μάλιστα, εξήγησε στους κατοίκους ότι δεν υπάρχει εναλλακτική μεταγκατάστασης του οικισμού, λέγοντάς τους, μάλιστα, χαρακτηριστικά "Μη μας αναγκάσετε να ακήσουμε βία, μέσα σε 2 μήνες πρέπει να έχει τελειώσει το θέμα, το έργο πρέπει να τελειώσει".







Δεν υπάρχουν σχόλια: