Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Μεγάλη οικολογική καταστροφή στη λίμνη Προκόπου

Μεγάλη οικολογική καταστροφή στη λίμνη Προκόπου
Χιλιάδες τα νεκρά ψάρια
Στη μειωμένη περιεκτικότητα του νερού σε οξυγόνο, αποδίδεται ο θάνατος μεγάλου αριθμού ψαριών στη λιμνοθάλασσα του Προκόπου, στη δυτική Αχαΐα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις που έκαναν επιστήμονες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.
Πάντως, αναμένονται τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου, ο οποίος πραγματοποιείται σε δείγματα νεκρών ψαριών από το Εργαστήριο Ιχθυοπαθολογίας του Κέντρου Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθήνας, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αιτιολόγηση, αλλά και ερμηνεία του φαινομένου.
Στο μεταξύ, και κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε στην Περιφέρεια, αποφασίστηκε η συστηματική παρακολούθηση του φαινομένου, δεδομένου ότι βρίσκεται σε εξέλιξη, αλλά και η καταγραφή, με τη μέγιστη δυνατή ακρίβεια, της ποσότητας των νεκρών ψαριών.
Όσον αφορά στους αλιείς που πλέον βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση, δεν μπορούν να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ, διότι κάτι τέτοιο αντίκειται στον κανονισμό του Οργανισμού.
Πάντως, από την πλευρά της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ανακοίνωσε ότι αναζητά ήδη εναλλακτική λύση, ώστε να ανακουφιστούν οι αλιείες για την ζημιά που υπέστησαν.


Δεν υπάρχουν σχόλια: