Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Πόλεις για να... χαθείτε

canberra-kedriki
Παρατήστε τους χάρτες και χαθείτε στα μυστικά των πόλεων
Τα group και οι τουριστικοί οδηγοί είναι ο εύκολος τρόπος για να επισκεφθείς μια πόλη στο εξωτερικό. Αυτή η κατάσταση είναι λίγο ψυχρή και ψεύτικη. Αν θέλετε πραγματικά να γνωρίσετε μια πόλη, παρατήστε τις πυξίδες, ακολουθήστε το ένστικτο και ανακαλύψτε όλα τα μυστικά της. Περιπλανηθείτε στους δρόμους της, ακούστε τους ήχους της και γνωρίστε τους ντόπιους. Έτσι θα έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη για την ζωή στον προορισμό σας.
Σας προτείνουμε τις 6 πόλεις στις οποίες αξίζει να... χαθείτε.










Βενετία (Ιταλία)



venice





Η πόλη της Βόρειας Ιταλίας είναι ιδανικό μέρος για περιπλάνηση. Το πρώτο που θα δείτε είναι πανέμορφα και πανομοιότυπα κανάλια, με παραμυθένιες γεφυρούλες. Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε τα λιγότερο γνωστά μέρη της Βενετίας. Τα στενάκια κι οι άγνωστες γωνιές της πόλης θα σαν ενθουσιάσουν με την κινηματογραφική ομορφιά τους. Εδώ πραγματικά αξίζει να "χαθείτε". Οι ορδές των τουριστών, οι ηλιόλουστες αυλές κι ο ήχος από το πέταγμα των περιστεριών θα σας αποζημιώσουν.






Βαρανάσι (Ινδία)

varanasi











Στο Βαρανάσι μπορείτε να ανακαλύψετε όλες τις πτυχές του ινδικού πολιτισμού. Αν περιπλανηθείτε, θα αποκτήσετε την αίσθηση πως ο χρόνος έχει σταματήσει εκατοντάδες χρόνια πριν. Περιπλανηθείτε στα σκοτεινά σοκάκια και επισκεφθείτε ναούς, μικρά μαγαζάκια. Αγοράστε μετάξι σε απίστευτα χαμηλές τιμές. Το πιο περίεργο θέαμα που μπορείτε να δείτε είναι το κάψιμο των νεκρών στις όχθες του Γάγγη ποταμού. Αν χαθείτε, επιστρέψτε στο ξενοδοχείο σας με ένα ταξί-ποδήλατο.






Λονδίνο (Αγγλία)

london_copy











Αποτελεί παγιωμένη συνήθεια πλέον κι οι περισσότεροι τουρίστες στο Λονδίνο επισκέπτονται τα αξιοθέατα με τον υπόγειο σιδηρόδρομο, με συνέπεια να αγνοούν την πόλη. Με αυτό τον τρόπο χάνεται η μαγεία κι ο ρομαντισμός. Περπατήστε στις τεράστιες πλατείες, επισκεφτείτε μικρούς χαμένους ναούς και ψωνίστε σε μικρά μαγαζάκια. Εξάλλου, δεν μπορείτε να χαθείτε, γιατί παντού υπάρχει ένα σταθμός του μετρό.






Τόκιο (Ιαπωνία)



tokyo_copy









Ο απίστευτα ταχύς ρυθμός ζωής της πόλης κι οι χιλιάδες επιγραφές neon σου προκαλούν ζαλάδα. Αφεθείτε και αποπροσανατολιστείτε επίτηδες και τότε ίσως δείτε την άλλη πλευρά του νομίσματος αυτής της υπέροχης πόλης. Το Τόκιο έχει εξαιρετικό σύστημα ΜΜΜ, έτσι είναι σχεδόν αδύνατο να μην καταφέρετε να βρείτε πάλι το δρόμο σας.






Κωνσταντινούπολη (Τουρκία)



istanbul









Η ωραιότερη πόλη της υφηλίου, στην οποία δεν θα έπρεπε να υπάρχει καμία σημαία, καθώς είναι η πρωτεύουσα όλων των πολιτισμών. Εγκαταλείψτε τα ξενοδοχεία και τις μεγάλες αγορές, για να μεταφερθείτε στους στενούς δρόμους με τα γραφικά μαγαζάκια, τα πάρκα και τα σπίτια των ντόπιων. Ανεβείτε σε κάποιον από τους 7 λόφους, για να θαυμάσετε την Πόλη από ψηλά και να χαθείτε στη γοητεία της εικόνας του Βοσπόρου. Αν χαθείτε, ρωτήστε ένα ντόπιο. Οι Τούρκοι της Κωνσταντινούπολης είναι πολύ φιλόξενοι και θα σας απαντήσουν στα πάντα, ίσως και στα ελληνικά.






Καμπέρα (Αυστραλία)

canberra











Η Καμπέρα είναι χτισμένη παράξενα, με κυκλικούς δρόμους. Οι επισκέπτες της πρωτεύουσας της Αυστραλίας δεν είναι αυτό που αποκαλούμε συνηθισμένοι. Είναι η πόλη του απόλυτου εναλλακτικού τουρισμού. Τα καλύτερα θα τα συναντήσει κανείς αν βγει από το κέντρο της πόλης, εκεί όπου η ζωή συνεχίζεται με ένα διαφορετικό τρόπο.






Δεν υπάρχουν σχόλια: