Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Παγωτó καραμέλα

Παγωτó καραμέλα
Νόστιμος πειρασμός!


Δροσιστείτε με ένα σπιτικό παγωτό καραμέλα. Θα εξαφανιστεί στο λεπτό μόλις το φτιάξετε!






Συστατικά






200 ml νερό


225 γρ. ζάχαρη


4 κρόκους


700 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά






Οδηγίες






Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε 100 ml νερό μαζί με τη ζάχαρη και βράζετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.






'Επειτα δυναμώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι η ζάχαρη να καραμελώσει, δηλαδη να πάρει σκούρο χρυσό χρώμα.Τραβάτε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτετε σταδιακά 100 ml νερό ώστε να σταματήσει να βράζει η καραμέλα, ρίχνετε λίγη ποσότητα νερού στην αρχή για να μην πετάγεται και σας πιτσιλίζει, και μετά ανακατεύετε 100 ml κρέμα γάλακτος.






Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και, μόλις πάρει βράση το μίγμα, τραβάτε το σκεύος και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρά.






Κατόπιν, χτυπάτε με μίξερ χειρός 4 κρόκους αβγών μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν ένα πηχτό μίγμα. Ρίχνετε μέσα λίγη λίγη τη ζεστή σάλτσα καραμέλας μου ετοιμάσατε, να ρέει σε πάχος όσο ένα κορδόνι, και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να κρυώσουν ελαφρά.






Χτυπάτε 600 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να κάνει κορφούλες και την αδειάζετε μέσα στο μπόλ με το μίγμα αβγού-καραμέλας. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει στο ψυγείο πρίν το παγώσετε στην παγωτομηχανή. Εναλλακτικά μεταφέρετε το μίγμα σε ενα δοχείο χωρητικότητας 2lt και το αφήνετε στην κατάψυξη όλο το βράδυ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: