Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Κάντε διακοπές φτηνά και άνετα σε οργανωμένο κάμπινγκ

Κάντε διακοπές φτηνά και άνετα σε οργανωμένο κάμπινγκ
Από 189 έως 280 ευρώ θα ξοδέψει μια τετραμελής οικογένεια για μια εβδομάδα


Τη δυνατότητα καλοκαιρινών διακοπών με έκπτωση στην τιμή, όχι όμως στις παροχές και την καλοπέραση, προσφέρουν οι οργανωμένοι χώροι κατασκήνωσης. Στα κάμπινγκ, οι διακοπές δεν είναι πολυτέλεια.






Τα οργανωμένα κάμπινγκ είναι ο παράδεισος όχι μόνο για τους συνειδητοποιημένους κατασκηνωτές, που προτιμούν την επαφή με τη φύση από τις τυποποιημένες παροχές του ξενοδοχείου, αλλά και για αυτούς που αναζητούν πιο οικονομικές λύσεις για τις διακοπές τους.






«Δεν θέλει πολλά χρήματα για να περάσει κάποιος αξέχαστα το καλοκαίρι, θέλει... τρόπο», υποστηρίζουν οι ιδιοκτήτες κάμπινγκ, που μας προσκαλούν τη φετινή σεζόν να στήσουμε τη σκηνή μας κάτω από τα πεύκα, πλάι στην ακροθαλασσιά και να αφεθούμε στο χάδι της ανεμελιάς και της ηρεμίας.


Από 189 μέχρι και 280 ευρώ, κατά μέσο όρο, θα ξοδέψει μία τετραμελής οικογένεια για τη διαμονή μίας εβδομάδας σε ένα από τα δεκάδες οργανωμένα κάμπινγκ, που λειτουργούν στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα.






Οι επιλογές είναι πολλές, αφού σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 314 οργανωμένοι χώροι κατασκήνωσης, που λειτουργούν με το ειδικό σήμα του ΕΟΤ. Το χαρακτηριστικό αυτό σήμα εγγυάται την πλήρη και σωστή εξυπηρέτηση των πελατών κατά το διάστημα των διακοπών τους.






Όπως δηλώνει στην εφημερίδα «’Εθνος του Σαββάτου» ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ κ. Κώστας Παπαδόπουλος, οι τιμοκατάλογοι παραμένουν ίδιοι με πέρυσι, λόγω της αυστηρής οικονομικής λιτότητας, ενώ η κίνηση των πελατών εμφανίζει αισθητή αύξηση, όπως αυτό προκύπτει από την αύξηση των πωλήσεων στα είδη κάμπινγκ. «Πανελλαδικά, οι διανυκτερεύσεις στα οργανωμένα κάμπινγκ φτάνουν τις 15 με 16 εκατομμύρια τον χρόνο», τονίζει ο κ. Παπαδόπουλος.






Τα γεύματα


Οικονομικά, αλλά και προσεγμένα, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για οικογενειακές επιχειρήσεις, είναι και τα γεύματα στα εστιατόρια των κάμπινγκ.


Στους καταλόγους τους θα βρείτε γεμιστά με 5 ευρώ, μακαρόνια με κιμά με 6 ευρώ, μουσακά και παστίτσιο με 6 ευρώ, τηγανιτές πατάτες με 2 ευρώ, χωριάτικη σαλάτα με 5 ευρώ, μπριζόλα, κοτόπουλο και μπιφτέκι με 6 ευρώ και μπίρα με 2,20 ευρώ.






Αν, ωστόσο, θέλετε να κάνετε ακόμη μεγαλύτερη οικονομία ή ακολουθείτε κάποια συγκεκριμένη δίαιτα, μπορείτε να μαγειρέψετε οι ίδιοι στις κοινόχρηστες κουζίνες των κάμπινγκ, που είναι εξοπλισμένες με συσκευές υγραερίου ή ηλεκτρικά μάτια, ψησταριές, ψυγεία και καταψύκτες. Για το πλύσιμο των ρούχων υπάρχουν νιπτήρες, αλλά και πλυντήρια, που για τη χρήση τους θα χρειαστεί να δώσετε γύρω στα 3 ευρώΣυμβουλές για αρχάριους


Τα σύγχρονα κάμπινγκ δεν υστερούν σε ανέσεις, ωστόσο πρέπει να δώσετε έμφαση στην οργάνωσή σας και ιδίως αν είστε πρωτάρηδες, ώστε να μη σας λείψει τίποτα.

Πρώτα απ΄ όλα πρέπει να μεριμνήσετε για τον ύπνο σας. Στο εμπόριο διατίθεται ποικιλία σκηνών, υπνόσακων και φουσκωτών στρωμάτων.



Προτιμήστε τα στρώματα που είναι ειδικά για ύπνο και όχι τα θαλάσσια. Αφού στήσετε την... εξοχική σας κατοικία, φροντίστε για τον περιβάλλοντα χώρο, όπου θα περάσετε και τον περισσότερο χρόνο σας. Προμηθευτείτε πτυσσόμενες καρέκλες και ένα πτυσσόμενο τραπέζι.



Παροχές

Αν και τα κάμπινγκ διαθέτουν ψυγεία, χρήσιμο θα ήταν να εξοπλιστείτε και με ένα φορητό ηλεκτρικό ψυγειάκι, ώστε να μην πηγαινοέρχεστε. Τα κάμπινγκ σάς παρέχουν ρεύμα με 3-4 ευρώ την ημέρα. Σάκοι ή δοχεία αποθήκευσης νερού και γκαζάκι είναι από τα βασικά, που δεν πρέπει να ξεχάσετε.



Απολύτως απαραίτητο είναι και ένα φαρμακείο με βασικά φάρμακα, αμμωνία και αλοιφές για τα τσιμπήματα. Μην ξεχάσετε φιδάκια για τα κουνούπια ή ειδικά κεριά.

Τέλος, πάρτε μαζί σας βιβλία, σταυρόλεξα, επιτραπέζια παιχνίδια, τάβλι, σκάκι και ό,τι άλλο σας ευχαριστεί στον ελεύθερο χρόνο σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: