Κυριακή 10 Ιουλίου 2011

Η ελπίδα θα αποκτήσει το δικό της χωριό

Η ελπίδα θα αποκτήσει το δικό της χωριό
Φωτογραφίες από την έκταση όπου θα κατασκευαστεί ο οικισμός


Σπίτια κατασκευασμένα από αχυρόμπαλες και φυσικά υλικά, όπως ξύλο, πέτρα, χώμα και άχυρο, πράσινες στέγες που θυμίζουν ανθισμένους κήπους, έναν οπωρώνας και λαχανόκηποι, θα συνθέτουν το «πράσινο» χωριό «Ελπιδοχώρι» που χτίζεται από εθελοντές και αναμένεται να είναι έτοιμο σε δύο χρόνια.






Το χωριό θα βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, στην Αργολίδα, ενώ 31 στρέμματα έχουν αφιερωθεί στην ίδρυση μιας οικολογικής κοινότητας η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες θα λειτουργεί ως παιδική κατασκήνωση και το χειμώνα ως χώρος σεμιναρίων για ενήλικες.






Η ιδέα δημιουργίας του «Ελπιδοχωριού» ξεκίνησε όταν η οικογενειακή σύμβουλος, Ερατώ Χατζημιχαλάκη, συνειδητοποίησε ότι τα παιδιά είναι δυστυχισμένα στην πόλη.΄Όπως δηλώνει στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», όταν ολοκληρωθεί το χωριό θα περιλαμβάνει κοινόχρηστους χώρους όπως εστιατόριο, ενώ οι επισκέπτες θα ζουν σε βιοκλιματικούς κοιτώνες, κατασκευασμένους από φυσικά υλικά και όχι από μπετόν.






Στόχος της κ. Χατζημιχαλάκη είναι όλοι να βρίσκονται σε άμεση επαφή με τη φύση, ιδιαίτερα τα παιδιά όπου μπορούν να μάθουν να φυτεύουν και να γνωρίσουν τη φυσική καλλιέργεια.









Δεν υπάρχουν σχόλια: