Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

VIDEO: Υπόθεση ομηρίας με ...ολίγη από Facebook!

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRE88yhlkHraxHuPoFxhNLT3Em1A6s0v-W5b6EvIuXWA568M8ZiGtiHpC8Kdg
Το περιστατικό που εκτυλίχθηκε πρόσφατα στη Utah των Ηνωμένων Πολιτειών…





είναι αν μη τι άλλο τραγελαφικό. Ένας 36χρονος άνδρας κράτησε όμηρο μια γυναίκα για 16 ώρες και σε αυτό το διάστημα είχε έντονη παρουσία στο Facebook!
Ο Jason Valdez δέχθηκε την επίσκεψη αστυνομικών στο motel που διέμενε, οι οποίοι είχαν μαζί τους ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών. Ο Valdez αποφάσισε να αντισταθεί και να κάνει τα πάντα για να αποφύγει τη σύλληψη. Έτσι, κατέλεξε να πάρει όμηρο μια γυναίκα και ταμπουρώθηκε στο δωμάτιο.
Ο παραλογισμός ξεκίνησε όταν ο Valdez μπήκε στο λογαριασμό του στο Facebook κι έγραψε "έχω μια γλυκιά όμηρο". Δεν ήταν, όμως, το μόνο update που έγραψε στο Facebook. Κάποια στιγμή ανέφερε τα εξής (σε ελεύθερη μετάφραση: "έχω κολλήσει εδώ και είναι άσχημα τα πράγματα. Σας αγαπώ όλους κι αν δεν τα καταφέρω τελικά, να ξέρετε ότι έχω πάει σε ένα καλύτερο μέρος και ήσαστε όλοι σας υπέροχοι φίλοι". Αν και πολλοί φίλοι του τον παρακαλούσαν να σκεφτεί την οικογένειά του και να παραδοθεί, υπήρχαν και σχόλια του τύπου "φίλε, είσαι ηλίθιος".
Το τραγικό φινάλε γράφτηκε 16 ώρες μετά την αρπαγή της κοπέλας. Οι αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο δωμάτιο και ο Valdez αυτοπυροβολήθηκε. Τις πρώτες ώρες μετά το περιστατικό βρισκόταν στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση.
Η αστυνομία τώρα εξετάζει το ενδεχόμενο να κινηθεί εναντίον κάποιων φίλων του Valdez, οι οποίοι τον ενημέρωσαν μέσω Facebook ότι το motel έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια: