Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Ο πιτσιρικάς που ρήμαξε Interpol και FBI

Αν και μόλις 18 χρόνων, ήταν κυβερνοτρομοκράτης και είχε σκορπίσει τον φόβο και τον τρόμο στις διεθνείς μυστικές υπηρεσίες. Κατάφερε να «τινάξει στον αέρα» τα αρχεία και τα συστήματα ασφάλειας της Interpol και του FBI, ενώ επιχείρησε με μερική επιτυχία να «αλώσει» και το «κάστρο» της CIA.
Οι μυστικές υπηρεσίες που τον είχαν επικηρύξει, μόλις έμαθαν τη σύλληψή του, εξέφρασαν στις ελληνικές αρχές την επιθυμία τους να τον γνωρίσουν.
Οι άντρες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που συνέλαβαν τον 18χρονο από τον Αγιο Δημήτριο δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι ο νεαρός που είχαν μπροστά τους έχει γίνει ο φόβος και ο τρόμος των διεθνών υπηρεσιών πληροφοριών. Μάλιστα, την περίπτωσή του «κοιτά» και η Αντιτρομοκρατική, η οποία περιμένει με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα των εργαστηρίων, καθώς στην κατοχή του χάκερ βρήκαν υλικά όμοια με αυτά που έχει χρησιμοποιήσει η ένοπλη οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Συγκεκριμένα, μέσα στις σελίδες ενός κομμένου εσωτερικά βιβλίου που βρήκαν οι αστυνομικοί του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σπίτι του «μικρού» ανακάλυψαν κρυμμένο το ποσό των 7.800 ευρώ και 300 δολάρια ΗΠΑ. Επίσης, στην κατοχή του νεαρού βρέθηκαν φυσίγγια κυνηγετικού όπλου από τα οποία είχε αφαιρέσει την πυρίτιδα, με την οποία είχε κατασκευάσει έναν εκρηκτικό μηχανισμό. Ως γνωστόν, στα τρομοδέματα που είχε αποστείλει κατά το παρελθόν η «Συνωμοσία της Φωτιάς» σε Ευρωπαίους ηγέτες και πρεσβείες οι εκρηκτικοί μηχανισμοί ήταν μέσα σε κομμένα βιβλία και η εκρηκτική υλη αποτελούνταν από πυρίτιδα που είχε αφαιρεθεί από φυσίγγια και βαρελότα.
Ο μέτριος μαθητής του Λυκείου, στον Αγιο Δημήτριο, εξελίχτηκε με σταθερά βήματα στον απόλυτο «φόβο» των διεθνών αστυνομικών αρχών, αλλά και των μεγάλων μυστικών υπηρεσιών.
Παραμελούσε τα μαθήματά του γιατί δδιάβαζε μανιωδώς εξελιγμένα βιβλία για τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ενώ περνούσε τις ημέρες και τις νύχτες του μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή.
Τελικά, όταν αισθάνθηκε σίγουρος για τις γνώσεις του και με την τύχη του αυτοδίδακτου με το μέρος του, κατάφερε να «εισβάλει» στα αρχεία του FBI και να τα κάνει άνω κάτω. Η δεύτερη μεγάλη κυβερνοεπίθεσή του είχε στόχο τα κεντρικά της Interpol, στη Λιόν της Γαλλίας, όπου στην κυριολεξία τίναξε στον αέρα τα ηλεκτρονικά μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», ήδη από την αμερικανική πρεσβεία αλλά και τη γαλλική (λόγω Interpol) έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να συναντήσουν των 18χρονο χάκερ. Αλλωστε, οι αμερικανικές υπηρεσίες συχνά προσλαμβάνουν τους χάκερ που νωρίτερα έχουν συλλάβει.
Ολα αυτά συνέβησαν το 2008, όταν ήταν μόλις 16 ετών. Τον επόμενο χρόνο, και ενώ γνώριζε πως δύο από τις κορυφαίες υπηρεσίες του κόσμου τον είχαν επικηρύξει, αποφάσισε να κάνει ένα τατουάζ στην πλάτη του το οποίο γράφει στην εβραϊκή γλώσσα: «Ο καπιταλισμός δίνει ευκαιρίες και οι ευκαιρίες είναι ελευθερία».


Ο νεαρός κυβερνοτρομοκράτης, όμως, δεν έμεινε εκεί: δημιούργησε ένα δικής του επινόησης λογισμικό με το οποίο εισέβαλε σε υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών του Διαδικτύου με αποτέλεσμα να τους μετατρέπει σε «ζόμπι», όπως λένε στη γλώσσα τους οι χάκερ τους υπολογιστές που δεν υπακούν πλέον στον χρήστη τους, αλλά στο άτομο που τους έχει παγιδεύσει.






Ετσι, κατάφερε να ελέγχει τουλάχιστον τριάντα υπολογιστές «ζόμπι», μέσω των οποίων έκλεβε στοιχεία από χρήστες, αλλά και τραπεζικούς οργανισμούς. Με τον τρόπο αυτό είχε καταφέρει να κατασκευάζει δικές του κάρτες ανάληψης χρημάτων, αλλά και πιστωτικές, τις οποίες βεβαίως φόρτωνε με αγορές και αναλήψεις μετρητών.






ΕΞΠΕΡ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ






Οι γνώσεις του δεν περιορίστηκαν, σύμφωνα με την αστυνομία, μόνο στη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, αλλά έφτασαν μέχρι και στην κατασκευή απλών εκρηκτικών μηχανισμών.






Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής, στην κατοχή του 18χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ένας σκληρός δίσκος, ένας router, ένα κινητό, ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, δύο μαχαίρια, δύο αεροβόλα πιστόλια, ένας ηλεκτρονικός καρτοαναγνώστης, εκατόν είκοσι πέντε λευκές τραπεζικές κάρτες με μαγνητική ταινία, πέντε τραπεζικές κάρτες με στοιχεία καταθέτων, μία συσκευή λέιζερ, μία κλεμμένη ταυτότητα, τρεις πλαστές πιστωτικές κάρτες, μία αντιασφυξιογόνα μάσκα, μία συσκευή πλαστικοποίησης και μία νάιλον συσκευασία με οχτώ κομμένα φυσίγγια, των οποίων την πυρίτιδα είχε τοποθετήσει σε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό.






Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσω της Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, έχει ενημερώσει τις ενδιαφερόμενες αστυνομικές αρχές προκειμένου να ερευνήσουν το ενδεχόμενο να έχουν «χτυπηθεί» από τον Ελληνα χάκερ και άλλες υπηρεσίες.





Δεν υπάρχουν σχόλια: