Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Νόμιμοι οι γκέι γάμοι στη Νέα Υόρκη


Με τα ιερά δεσμά του γάμου θα έχουν το δικαίωμα...


να ενωθούν όσοι ομοφυλόφιλοι το επιθυμούν στη Νέα Υόρκη, μετά από συνεδρίαση της Παρασκευής (24.06) που κατέληξε σε νομιμοποίηση των γκέι γάμων.














Η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που γέννησε το κίνημα των γκέι, αλλά και η έκτη, στη σειρά, αμερικανική Πολιτεία που νομιμοποίησε τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων. H Γερουσία της Νέας Υόρκης ενέκρινε τη νομοθετική πρωτοβουλία με 33 ψήφους υπέρ και 29 κατά.


Όταν ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο κυρώσει το νόμο, υπογράφοντας τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, θα μπορούν να αρχίσουν να τελούνται μέσα σε διάστημα 30 ημερών.


Δύο είναι τα πολυ ενδιαφέροντα σημεία του νέου νόμου, σύμφωνα με τη lifo.


Πρώτον, η πολιτεία δεν απαιτεί τα ζευγάρια να είναι μόνιμοι κάτοικοί της. Συνεπώς, γίνεται αυτόματα πόλος έλξης για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια απ'όλη τη χώρα που θα θελήσουν να παντρευτούν κάπου μέσα στην πόλη.


Επιπλέον, οι διάφορες θρησκευτικές ομάδες, κατάφεραν να εξασφαλίσουν ρύθμιση που θα τις προστατεύει από αγωγές για πολιτική διακρίσεων εφόσον δεν παραχωρούν τους θρησκευτικούς τους χώρους για τη τέλεση γκέι γάμων.


Η μάχη που δίνεται σε κάθε Πολιτεία σχετικά με τους γάμους ατόμων του ίδιου φύλου έχει καταστεί αντικείμενο έντονων πολιτικών αντεγκλήσεων εν όψει των προεδρικών εκλογών και αυτών για το Κογκρέσο το 2012.

Δεν υπάρχουν σχόλια: