Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Οι παπά-γκάνγκστερ!

Οι παπά-γκάνγκστερ!
Ιερείς είχαν στήσει κύκλωμα τοκογλυφίας και εκβίασης στη Λάρισα.










Τρεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός, μεταξύ των οποίων και 2 ιερείς, συνελήφθησαν από την υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας με τις κατηγορίες της εκβίασης, τοκογλυφίας και παράβαση του νόμου περί όπλων.






Ειδικότερα, την 30-5-2011 από Έλληνα ιερέα καταγγέλθηκε η διάπραξη σε βάρος του εκβίαση-τοκογλυφία. Όπως προέκυψε, ο ιερέας το τελευταίο 3μηνο, λόγω οικονομικών δυσχερειών, είχε δανειστεί χρηματικό ποσό από 28χρονο αλλοδαπό, εκδίδοντας προς τούτο συναλλαγματικές.






Το ίδιο χρονικό διάστημα, δεχόταν απειλές κατά της ζωής του και κατά της οικογένειας του σε περίπτωση μη εξόφλησης ανωτέρω ποσού, από 28χρονο Έλληνα, συνεργάτη του αλλοδαπού. Ακολούθως, συνελήφθησαν οι δύο προαναφερόμενοι δράστες, αφού προηγουμένως παρέλαβαν χρηματικό ποσό σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.






Από την έρευνα, προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι δράστες, ενεργούσαν για λογαριασμό έτερου 35χρονου Έλληνα-ιερέα, με τον οποίο και συναντήθηκαν για να του παραδώσουν το χρηματικό ποσό. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι μέρος του χρηματικού ποσού θα παραλάμβανε έτερος 49χρονος Έλληνας-ιερέας, ως δικαιούχος.






Σε έρευνα που έγινε στις οικίες των δραστών, καθώς και σε Ι.Χ.Ε. αυτ-τα τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 51φυσίγγια 9Χ19, 15 κινητά τηλέφωνα, 34 κροτίδες, χρηματικό ποσό, 4 συναλλαγματικές, οπτικοακουστικό υλικό καταγραφής ήχου και εικόνας και 2 μαχαίρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: