Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μην γελιέστε με τις δίαιτες!


Το καλοκαίρι ήρθε και οι εμφανίσεις με τα μαγιώ είναι πλέον γεγονός. Όπως και πληθώρα δησιευμάτων που ρέεεεεουν σε περιοδικά και φυλλάδες συμβουλεύοντας τα νεαρά κορίτσια με διάφορα «τύπου» μυστικά που υποτίθεται ότι θα τις βοηθήσουν να καταπολεμήσουν τελευταία στιγμή και με δραστικό τρόπο περιττά κιλά και κυτταρίτίδα. Πολλές φορές μάλιστα αυτά τα μυστικά, οι συμβουλές και οι δίαιτες χρεώνονται ως οι κανόνες επιτυχίας για τη νέα σούπερ αδυνατισμένη εμφάνιση πολλών κυριών της σόου μπιζ.














Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, είδα σε εξώφυλλο φυλλάδας τίτλο: «Η δίαιτα εξπρές της Ελεονώρας Μελέτη. Πως έχασε 7 κιλά σε 15 μέρες.» Πήρα το έντυπο για να μάθω πραγματικά πως πέτυχα κάτι τέτοιο. Όταν τελείωσα το διάβασμα, ήδη πεινούσα καθώς υποτίθεται ότι είχα περάσει δύο εβδομάδες τρώγοντας μόνο φρούτα , λαχανικά και λευκό κρέας , ενώ έπινα λέει δύο λίτρα νερό την ημέρα. Και μόνο που το σκέφτηκα ήθελα πιπί!














Ε λοιπόν φίλες μου, μη μασάτε! Οι περισσότεροι που προμοτάρουν δίαιτες λέγοντας ότι με αυτές έχασαν τα κιλά τους η τάδε και η τάδε, λένε ψέματα και μάλιστα θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των αναγνωστριών.






Απλά να σας αναφέρω ότι δεν έχω χάσει όχι επτά, ούτε ένα κιλό, καθώς δεν κάνω καμία απολύτως δίαιτα! Ίσως μετά από τόσο χορό να «μπήκα» λίγο αλλά όχι σπουδαία πράγματα.






Ειδικά η δική μου περίπτωση είναι περίεργη καθώς έχω να αντιμετωπίσω μία χρόνια μορφή δυσγλυκαιμίας, την λεγόμενη υπερινσουλιναιμία, που σημαίνει πως ο οργανισμός μου έχει τακτική ανάγκη από φαγητό και απαραίτητη τη λήψη γλυκού κάθε μέρα. Αυτό συνεπάγεται μία πλούσια καθημερινή διατροφή , με τουλάχιστον έξι γεύματα την ημέρα, εκ των οποίων τα δύο αποτελούνται απαραιτήτως από υδατάνθρακα, - ψωμί, μακαρόνι, ρύζι,- ενώ το ένα από αυτά αντιστοιχεί σε γλύκισμα.














Τι δίαιετες λοιπόν και κουραφέξαλα....






Εκτος ετούτου, είναι περιττό να σας πω, πως αν κάποια κυρία επιθυμεί όντως να βελτιώσει την εικόνα της, πρέπει απαραίτητα να επισκεφθεί έναν ειδικό, και να μην ακολουθήσει συμβουλές από περιοδικά ή δίαιτες που θα της δώσουν οι φίλες της , γιατί ο κάθε οργανισμός είναι ξεχωριστός, με διαφορετικές ανάγκες και συγκεκριμένες αντοχές και απαιτήσεις.






Στόχος μας δεν πρέπει να είναι η γρήγορη αλλά η σταθερή και σε βάθος χρόνου απώλεια κιλών , ώστε να μην δούμε ξαφνικά και πάλι την ζυγαριά να ανεβαίνει απότομα.














Μην σαν αγχώνει το καλοκαίρι. Και να μην έχετε χάσει τα κιλά που δεν θέλετε, μην στενχωριέστε και μην μπείτε με άγχος και βιασύνη τώρα στη διαδικασία. Απολαύστε το καλοκαίρι σας που συνεπάγεται και καλό φαγητό, μην κάνετε υπερβολές ώστε να μην βαρύνετε και άλλο , και από Σεπτέμβρη έχει ο Θεός. Εξάλλου είμαστε Μεσογειακός λαός και μας αρέσουν τα ζουμερά και χυμώδη κορμιά. Οπλιστείτε με αυτοπεποίθηση και απλά χυθείτε στις παραλίες !





Δεν υπάρχουν σχόλια: