Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Παράξενα και όμως αληθινά!!!....

Aν και ο πλυθυσμός της Kίνας ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο, τα επίθετα είναι κάτι περισσότερο από διακόσια.






Aν ξεφωνίζετε συνεχώς για...


8 χρόνια, 7 μήνες κι έξι μέρες θα δημιουργήσετε αρκετή ενέργεια για να ζεσταθεί ένα φλυτζάνι καφέ.






Αν χαθεί η πίεση της καμπίνας ενός αεροπλάνου, ο επιβάτης μπορεί να διατηρήσει τις αισθήσεις του μόλις για 18 δευτερόλεπτα.






Απ' όλες τις φυλές του πλανήτη, οι μόνοι που δεν χρησιμοποιούν τη φωτιά είναι οι Άνταμαν και οι Πυγμαίοι.






Αράπικα φυστίκια είναι ένα από τα συστατικά του δυναμίτη!






Για να καταφέρει να περπατάει με τον περίφημο σέξι τρόπο της, η Μέριλιν Μονρόε είχε πριονίσει ένα κομμάτι από το τακούνι του ενός παπουτσιού της!






Για να μην μείνει ποτέ ο βρετανικός θρόνος χωρίς διάδοχο, εξαιτίας αεροπορικού ατυχήματος, οι πρίγκιπες Κάρολος και Γουίλιαμ δεν πετάνε ποτέ με το ίδιο αεροπλάνο.






Δεν ήταν λίγοι οι φρενοβλαβείς που έφτασαν στα ανώτατα στρατιωτικά αξιώματα κατά το παρελθόν. Κάποιοι από αυτούς όμως σίγουρα ξεχώρισαν: Ο Σερ Γουίλιαμ Έρσκιν, ένας από τους διοικητές στον πόλεμο της Ισπανικής Χερσονήσου (1808-9), είχε νοσηλευτεί δύο φορές σε ψυχιατρικό άσυλο. Αργότερα, αυτοκτόνησε πηδώντας από ένα παράθυρο. Ο Πρώσος Μπλούχερ πίστευε πως είχε μείνει έγκυος από έναν ελέφαντα, ενώ ο Αμερικανός στρατηγός των Βορείων Ρίτσαρντ Ίγουελ νόμιζε πως είναι πουλί και προσπαθούσε να τσιμπήσει το φαγητό του με τη μύτη.






Εάν μασάς τσίχλα ενώ καθαρίζεις κρεμμύδια δεν κλαις!






Eίναι αδύνατον να αυτοκτονήσεις κρατώντας την αναπνοή σου.






Eίναι αδύνατον να φταρνιστείς με τα μάτια ανοιχτά.






Είναι πιο εύκολο να κάνεις μια αγελάδα να ανέβει σκαλιά παρά να την βάλεις να τα κατέβει.






Εκτός από τον άνθρωπο μόνο το γουρούνι μπορεί να καεί από τον ήλιο!






Ένα από τα πιο... δυσκολοχώνευτα επαγγέλματα υπήρξε το 18ο αιώνα στην Αγγλία. Πιο συγκεκριμένα, στις παράνομες λέσχες της εποχής ένας υπάλληλος ήταν επιφορτισμένος με την υποχρέωση να... καταπιεί τα ζάρια, σε περίπτωση που εισέβαλε η αστυνομία.






Ένα από τα πιο περίεργα στοιχήματα στην ιστορία του τζόγου είναι αυτό που έβαλαν ο σερ Μάιλς Πάτριτζ και ο Ερρίκος ο Η΄: στοιχημάτισαν τις καμπάνες (!) του Αγίου Παύλου. Για την ιστορία, νικητής αναδείχθηκε ο πρώτος.






Ένα δισεκατομμύριο δευτερόλεπτα είναι 31,7 χρόνια.






Ένα είδος πύθωνα (Python reticulatus) που συναντάται στη ΝΑ Ασία, την Ινδονησία και τις Φιλιππίνες συνήθως φτάνει τα 6,24 μέτρα. Αυτό όμως δεν εμπόδισε ένα μέλος του είδους αυτού να φτάσει τα 10 μέτρα. Τον σκότωσαν κοντά σε μια κατασκήνωση στην παραλία του Celebes στο αρχιπέλαγος του Malay.






Ένα στα δέκα σκυλιά Δαλματίας γεννιέται κουφό, ενώ τα σκυλιά της ράτσας αυτής δεν έχουν την ικανότητα να αποβάλλουν τα ούρα εντελώς. Γι' αυτό τον λόγο πρέπει ν' ακολουθούν ειδική δίαιτα, με λίγες πρωτεΐνες.






Ένα τυπικό κρεβάτι "φιλοξενεί" περίπου 6 δισεκατομμύρια σκόνης. Γενικότερα, το 70% της σκόνης που υπάρχει σ' ένα οποιοδήποτε σπίτι προέρχεται από νεκρές φολίδες ανθρώπινου δέρματος.






Έναντι 5 δολαρίων και κατόπιν παραγγελίας, ο Ντον Μπέσιγκερ, ιδιοκτήτης βίντεο κλαμπ στη Γιούτα των Η.Π.Α., έκοβε τις γυμνές σκηνές της Κέιτ Γουίνσλετ στην ταινία "Τιτανικός", ώστε το έργο να γίνει πιο οικογενειακό!






Ένας άνθρωπος έχει τις ίδιες πιθανότητες να σκοτωθεί από κεραυνό όσες έχει να σκοτωθεί πέφτοντας από το κρεββάτι: Mία στα 2.000.000. Oι πιθανότητες να πεθάνει από δάγκωμα φιδιού είναι 1 στα 3.000.000. Yπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να σκοτωθεί κάποιος από φελλό σαμπάνιας παρά από δηλητηριώδη αράχνη.






Ένας κεραυνός χτυπά κατά 6 φορές περισσότερο άντρες από ότι γυναίκες!






Ένας τρυποκάρυδος ραμφίζει 20 φορές το δευτερόλεπτο!






Επειδή οι πατάτες δεν αναφέρονται στη Βίβλο, οι Σκωτσέζοι για πολλούς αιώνες δεν τις έτρωγαν.






Η Ανάσταση του Ιησού δεν περιγράφεται από κανέναν από τους Ευαγγελιστές.






H ανθρώπινη καρδιά δημιουργεί τόση πίεση στο αίμα που αυτό θα μπορούσε φεύγοντας από την καρδιά να αναπηδήσει σε ύψος 10 μέτρων.






H βασίλισσα Bικτωρία απαγόρευσε με νόμο την ομοφυλοφυλία των ανδρών, αλλά όχι των γυναικών γιατί δεν πίστευε πως μπορεί να υπάρξει θυλυκή ομοφυλοφυλία. Aρα ο νόμος θα ήταν άχρηστος.






Η βέρα φοριέται στο τέταρτο δάχτυλο-παράμεσο γιατί τον παράμεσο διασχίζουν φλέβες που συνδέονται με την καρδιά!


Η Βίβλος είναι το βιβλίο που κλέβουν πιό συχνά στην Αμερική!






Η Γη αυξάνει το βάρος της (καθημερινά) κατά 100 τόνους λόγω της πτώσης αστρικής σκόνης στην επιφάνειά της.






Η γιαπωνέζικη πολεμική επιχείρηση "Φου-Γκο" είχε ως στόχο να πλήξει το εσωτερικό των Η.Π.Α. με 9.000 μπαλόνια από ριζόχαρτο, γεμάτα υδρογόνο. Τελικά, μόνο ένα πέτυχε την αποστολή του, σκοτώνοντας μια γυναίκα και πέντε παιδιά στο Όρεγκον!






Η γλώσσα μια καμηλοπάρδαλης έχει το ίδιο μήκος με τη διάμετρο μιας 21'' τηλεόρασης!










Υπάρχουν 336 λακουβίτσες σ'ενα μπαλάκι γκόλφ.






Σε όλη μας τη ζωή ξοδεύουμε 6 μήνες περιμένοντας να ανάψει το πράσινο φώς για να περάσουμε στους δρόμους (οι Ελληνες θα έχουν σίγουρα μικρότερο ποσοστό)






Το μόνο φαγητό που δεν τρώνε οι κατσαρίδες είναι τα αγγούρια!






Το λαμπρότερο μέρος της γής που φαίνεται από το διάστημα είναι το Λας Βέγκας!






Οι Ιάπωνες τρώνε το 80% των φαλαινών που σκοτώνονται κάθε χρόνο!


















Στα καζίνο του Λας Βέγκας δεν υπάρχουν ρολόγια (για ευνόητους λόγους).










Τα μήλα είναι αποτελεσματικότερα από την καφείνη στο να κρατούν τους ανθρώπους ξύπνιους το πρωί!


Δεν υπάρχουν σχόλια: