Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Φάκελος ξύρισμα: Aπαντάμε σε 4 καυτά ερωτήματα

SIJA079 EC162
Πειράζει αν ξυρίζομαι πότε με ξυραφάκι και πότε με ξυριστική μηχανή;


Ο κύκλος ανάπτυξης της τρίχας είναι διαφορετικός όταν χρησιμοποιείτε ξυραφάκι και όταν χρησιμοποιείτε ξυριστική μηχανή. Καλό θα είναι να μείνετε πιστός σε μία από τις δύο μεθόδους, ώστε η ανάπτυξη της τρίχας να είναι σταθερή, όπως και η συμπεριφορά της επιδερμίδας σας.


Κόπηκα! Τι να κάνω; Αρχικά ρίξτε κρύο νερό, το οποίο, λόγω της αγγειοσύσπασης που ¬προκαλεί, κλείνει τους πόρους και σταματά μικρές αιμορραγίες. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, πιέστε τοπικά με ένα παγάκι και μετά αφήστε πάνω στο κόψιμο ένα κομμάτι βαμβάκι ή χαρτομάντιλο. Αν κόβεστε συχνά, εφαρμόστε τοπικά μια κρέμα με αντιβακτηριδιακές και στυπτικές ιδιότητες.


Γιατί το after shave ερεθίζει την επιδερμίδα μου; Μήπως το after shave σας περιέχει οινόπνευμα ή άρωμα; Αυτά τα δύο συστατικά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς σε μια ευαίσθητη επιδερμίδα. Επιλέξτε ένα ενυδατικό balm που καταπραΰνει και προστατεύει την επιδερμίδα και αποφύγετε καθετί που περιέχει οινόπνευμα.


Συχνά οι τρίχες μεγαλώνουν προς τα μέσα. Πως μπορώ να το αποφύγω; Η ανάπτυξη της τρίχας προς τα μέσα συνήθως προκαλείται από το λανθασμένο ξύρισμα. Αν συνηθίζετε να ξυρίζεστε κόντρα, δημιουργείτε μια ανωμαλία στην έκφυση της τρίχας, με αποτέλεσμα, όταν μεγαλώνει, να κατευθύνεται προς τα μέσα. Με τους κανόνες του σωστού ξυρίσματος, θα αποφύγετε τις γυρισμένες τρίχες.



Δεν υπάρχουν σχόλια: