Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Γιατί ο φίλος σας δεν θέλει sex πάλι;

Οι άντρες σκέφτονται και θέλουν σεξ πιο συχνά απ’ τις γυναίκες. Μήπως ήρθε η ώρα να αναθεωρήσουμε;
Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι 30% των αντρών αποζητούν ερωτική επαφή λιγότερο συχνά από ό,τι στο παρελθόν και το ποσοστό αυτό την τελευταία δεκαετία διαρκώς αυξάνεται.


Οι ψυχολόγοι που ερευνούν το θέμα τείνουν να θεωρούν ότι για την άνοδο αυτή των ποσοστών ευθύνεται η κρίση, η ανεργία ή ο φόβος για απώλεια της θέσης εργασίας. Η αίσθηση επαγγελματικής ασφάλειας στους άντρας παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στην αυτοεκτίμηση τους και όπως είναι λογικό η εργασιακή «ανασφάλεια» της περιόδου που διανύουμε να έχει αρνητικές συνέπειες στην ερωτική τους διάθεση. Προσπαθήστε να καταλάβετε τον σύντροφό σας.
Ωθείστε τον διακριτικά να γυμναστεί μαζί σας. Η γυμναστική είναι το φυσικό τονωτικό της φύσης γι’ αυτές τις περιπτώσεις αφού αυξάνει τη ροή οξυγόνου προς τα «σημεία» που θέλετε. Ταυτόχρονα μια πιο υγιεινή διατροφή θα αφυπνίσει τη λίμπιντό του, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, στις οποίες είναι πλούσια τα δημητριακά, το μοσχάρι, το χοιρινό, το κοτόπουλο και τα αβγά θα κάνουν θαύματα!


Οι άντρες φτάνουν στο ανώτατο της σεξουαλικής τους ορμής στα 18 περίπου χρόνια τους, από ‘κει και έπειτα υπάρχει σταδιακή πτώση της ικανότητάς τους για στύση και εκσπερμάτιση. Οι γυναίκες από την άλλη διατηρούν την ικανότητα τους να έρθουν σε οργασμό ακόμη και κατά την περίοδο της ωριμότητάς τους.
Οι άντρες διαθέτουν υψηλότερα επίπεδα αδρεναλίνης απ’ ότι οι γυναίκες οπότε αποδεδειγμένα έχουν πιο έντονες ερωτική επιθυμία από τις γυναίκες παρόλα αυτά κάποια αποτυχία στον εργασιακό χώρο, ανασφάλεια και πεσμένη αυτοπεποίθηση ή ακόμη και η ήττα της ομάδας τους στο ποδόσφαιρο είναι πιθανόν να τους επηρεάσουν αρνητικά στην ερωτική τους ζωή.
Οι ανασφάλειες που έχουμε παραδείγματος χάριν εμείς οι γυναίκες για την εικόνα και τα κιλά μας δεν αποτελεί αποκλειστικό μας προνόμιο, ακριβώς όπως ανησυχούμε εμείς, ανησυχεί και ο φίλος μας.
Καλό θα ήταν να αποφύγετε να τον…«αποπλανήσετε» με μαύρα εσώρουχα και διάφορα άλλα τέτοια τεχνάσματα γιατί θα τον πιέσετε ακόμα περισσότερο. Δώστε του τον χρόνο που χρειάζεται για να το ξεπεράσει.
Μην ξεχνάτε ότι οι άντρες δεν μπαίνουν στη διαδικασία να ψάξουν για δεύτερες σκέψεις πίσω από τα λόγια μας. Αν θέλετε να καταλάβει ότι θέλετε περισσότερο σεξ, απλά πείτε το! Εκφράστε τις ανησυχίες σας συζητώντας, χωρίς γκρίνιες και ειρωνείες. Η επικοινωνία μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα απ’ αυτά που φαντάζεστε!



Δεν υπάρχουν σχόλια: