Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Απαγόρευση του αθλήματος kitesurf στην Ελλάδα

Το KITESURF είναι το γρηγορότερα αναπτυσσόμενο extreme sport παγκοσμίως.






Ένα άθλημα το οποίο αγκάλιασε η παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και είναι υπό εκτίμηση και αξιολόγηση για την συμμετοχή του στην Ολυμπιάδα του RIO(βραζιλια) το 2016.






Ένα άθλημα το οποίο απέκτησε και μεγάλο κοινό γρήγορα και στην Ελλάδα. Η ελευθερία και η αδρεναλίνη που σε προσφέρει σε συνδυασμό με την τεχνική και το κουράγιο που χρειάζεται το καθιστούν εθιστικο.






Όλα αυτά υπέροχα...μέχρι να βάλει το χεράκι του το κράτος.






Εκεί που σταματά η λογική και επέρχεται το εγκεφαλικό.






Εχει λίγες μέρες που το λιμενικό σώμα θέλοντας να προστατέψει το άθλημα, τους αθλητές ,και τους λουόμενους εξέδωσε ένα ΦΕΚ για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.






ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΤΟ ΚΙΤΕSURF ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!






Υπερβολικό; Ναι ...και όμως ετσι ΕΙΝΑΙ






Αλλά για την ακρίβεια αφήνει το περιθώριο σε όποιον θέλει να ασκήσει την δραστηριότητα να ψαξει να βρει στην Ελλάδα μια νόμιμη σχολή εκμίσθωσης θαλασσίων αθλημάτων ...σε παραλία 600 μέτρων με οριοθετιμενους διαδρόμους και χωρίς λουόμενους για να αθλείται ήρεμος ΑΛΛΑ μόνος του γιατί το ΦΕΚ απαγορεύει να συνυπάρχουν δυο ή παραπάνω αθλητές την ίδια στιγμή στη νερό.






Δηλαδή ακόμα και εκεί που υποδεικνύει ως κατάλληλο τόπο διεξαγωγής του σπορ το ίδιο το ΦΕΚ, οι υπόλοιπες παράγραφοι το αναιρούν.






Και ως αποτέλεσμα έχουμε την καθολική απαγόρευση ενός αθλήματος στην Ελλάδα.






Παράλληλα να επισημάνουμε ότι η Ελλάδα αποτελεί παγκόσμιο προορισμό για ιστιοπλοϊκά αθλήματα και ο θεματικός τουρισμός γύρω από αυτά ανθεί μαζί με τα νησιά και τα χωριά που τον εκμεταλλεύονται.






Οι ακυρώσεις ξένων ταξιδιωτικών πρακτόρων πέφτουν βροχή. Τα γραφεία του Ε.Ο.Τ στην βόρεια Ευρώπη δέχονται τα παράπονα τουριστών.






Η κοινότητα και οι κατά τόπους σύλλογοι προσπαθούν με κάποιες διευκρινίσεις και αλλαγές στο ΦΕΚ να βρουν μια λογική λύση.


Ένας αγώνας που περνάει μέσα από τους τοίχους της Ελληνικής γραφειοκρατίας και την υστερική άγνοια και περιφρόνηση του νομοθέτη.






Το γεγονός είναι οτι το άθλημα απαγορεύεται και το μεγαλύτερο σημείο συνάντησης της Βορείου Ελλάδος στο Αγγελοχωρι Θεσσαλονίκης έχει ήδη δεχτεί την επίσκεψη του Λιμενικού και οι αθλητές ήρθαν αντιμέτωποι με τον παραλογισμό του Ελληνικού κράτους.






Τα λόγια μοιάζουν φτωχά να περιγράψουν την απόγνωση αυτών που αθλούνται, δουλεύουν και ζουν με το συγκεκριμένο άθλημα.


Το γεγονός ότι οι νόμοι πολλές φορές δεν τηρούνται στην Ελλάδα σε καμία περίπτωση δεν μας επιτρέπει να θεωρούμε ότι δικαιολογεί τέτοιες αποφάσεις.






Το σχετικό ΦΕΚ http://et.diavgeia.gov.gr/f/all/ada/4%CE%91%CE%98%CE%95%CE%99-%CE%990






Οποιαδήποτε ουσιαστική βοήθεια και γνώμη είναι ευπρόσδεκτη.






Στοιχεία επικοινωνίας : info@kitesurfnet.gr /


Δεν υπάρχουν σχόλια: