Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Δίδυμα σιαμαία έχουν κοινό εγκέφαλο!

Δίδυμα σιαμαία έχουν κοινό εγκέφαλο! (1)

Σοκ προκαλούν τα σιαμαία δίδυμα από την Αμερική, που σύμφωνα με τους επιστήμονες του British Columbia μοιράζονται ένα μυαλό! Οι επιστήμονες κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα, όταν η μητέρα τους διαπίστωσε ότι η 4χρονη κόρη της Tatiana προσπαθούσε να αποφύγει την κέτσαπ, που μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν είχε δώσει στην άλλη κόρη της Kristina.










Όπως υποστηρίζουν, τα δυο κορίτσια που είναι ενωμένα τα κεφάλια τους, έχουν κοινό το μέρος του εγκεφάλου που ονομάζεται «θάλαμος», ο οποίος στέλνει τις σωματικές αισθήσεις και τις κινητικές λειτουργίες στον εγκεφαλικό φλοιό. Αυτό στην ουσία σημαίνει ότι μπορούν να δουν η μια από τα μάτια της άλλης, αλλά ακόμα και να ακούει η μια τις σκέψεις της άλλης.






Μιλώντας στους New York Times η μητέρα Felicia Simms, αποκαλύπτει ότι όταν το ένα από τα δυο παιδιά έχει τα μάτια του κλειστά, μπορεί με ακρίβεια να πει τι βλέπει το άλλο εκείνη την ώρα. Όπως λέει ο καθηγητής στο Albert Einstein College of Medicine, Todd Feinberg είναι «σαν ένα και δυο άτομα ταυτόχρονα»!






Μόλις ένα στα 2,5 εκατομμύρια δίδυμα γεννιούνται με αυτή τη σπάνια πάθηση, στην οποία τα κρανία των δυο παιδιών είναι ενωμένα σε ένα. Τα πιο διάσημα δίδυμα με αυτή τη πάθηση είναι οι Lori και Reba Schappell από την Pennsylvania, που τώρα είναι 49 ετών. Αποφάσισαν να μην χωριστούν και μάλιστα η Reba έκανε καριέρα ως τραγουδίστρια της country μουσικής.


Δίδυμα σιαμαία έχουν κοινό εγκέφαλο! (2)











Η 26χρονη μητέρα τους εκμυστηρεύτικε στην εφημερίδα πως παρότι έμεινε έκπληκτη όταν της είπαν ότι τα παιδιά της είναι ενωμένα, δεν δίστασε στιγμή να τα κρατήσει. Αρχικά οι γιατροί είχαν σκεφτεί να χωρίσουν τα δυο κορίτσια, όμως στη συνέχεια δεν προχώρησαν στην επέμβαση, καθώς οι εγκέφαλοί τους είναι επικίνδυνα στενά συνδεδεμένοι.




Δίδυμα σιαμαία έχουν κοινό εγκέφαλο! (3)

Δεν υπάρχουν σχόλια: