Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τέρμα η σάουνα για τους άντρες!

Μειώνει τη γονιμότητα







Οι άνδρες που συχνά περνούν αρκετή ώρα στη σάουνα διατρέχουν τον κίνδυνο να μειώσουν την αναπαραγωγική τους ικανότητα, υποστηρίζει ομάδα ιταλών ερευνητών. Οι ερευνητές καταγράφουν τα αποτελέσματα....






της μελέτης του...


πανεπιστημίου της Πάντοβα που παρουσιάστηκαν σε σύνοδο για τη σεξουαλική υγεία που πραγματοποιήθηκε κοντά στην πόλη αυτή της βορειο-ανατολικής Ιταλίας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ANSA.






Μετά από παραμονή 15 λεπτών στη σάουνα δύο φορές την εβδομάδα, ένα δείγμα 10 νέων ανδρών αποκαλύφθηκε ότι διέθετε το ήμισυ των σπερματοκυττάρων από αυτά που διέθετε πριν εισέλθει στη σάουνα, ανακοίνωσαν οι ερευνητές.






Ο λόγος της απώλειας σπέρματος είναι η αύξηση κατά δύο βαθμούς της θεμοκρασίας των όρχεων, πρόσθεσαν οι ίδιοι ερευνητές.



Υπό κανονικές συνθήκες, η θερμοκρασία των όρχεων είναι δύο βαθμούς χαμηλότερη από το υπόλοιπο σώμα των ανδρών, μια διαδικασία για την ομαλή παραγωγή σπέρματος, ανακοίνωσαν οι ερευνητές.






Οι ερευνητές ανακοίνωσαν ότι η απώλεια των σπερματοκυττάρων εξ αιτίας της έκθεσης στις υψηλές θερμοκρασίες της σάουνας δεν είναι μόνιμη καθώς ειδικά "επανορθωτικά μόρια" μπορούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: