Σάββατο 7 Μαΐου 2011

Αποκλειστικό: Αγνοείται ψαράς στο Κιάτο


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή του Κιάτου


για τον εντοπισμό ενός 41χρονου που αγνοείται, όπου είχε πάει με το σκάφος του για ψάρεμα και ενώ στην περιοχή φυσούσαν άνεμοι ως μέχρι 6 μποφόρ.
TO ΣΚΑΦΟΣ ΒΡΕΘΗΚΕ 7 ΜΗΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΒΥΘΙΣΜΕΝΟ Ο ΨΑΡΑΣ ΑΓΝΟΕΙΤΑΙ

SΤΗΝ ΑΡΧΗ  ΤΟΥ  ΒΙΝΤΕΟ  ΘΑ  ΔΕΙΤΑΙ   ΤΟ  ΣΚΑΦΟΣ  ΠΟΥ ΒΥΘΙΣΤΚΕ  ΕΙΝΑΙ  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΟΜΑτο ονομα του αγνοουμενου ψαρα ειναι διμητριος βασιλειου Κατά δήλωση τους, ο αγνοούμενος είχε αποπλεύσει με το σκάφος από αλιευτικό καταφύγιο Κιάτου, πρωινές ώρες στις 05/05/2011, για αλιευτική δραστηριότητα στις Αλκυονίδες νήσους, στη θαλάσσια περιοχή του Κορινθιακού κόλπου.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το προσωπικό του Λιμενικού Σταθμού Κιάτου, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν οι όμορες Λιμενικές Αρχές και ξεκίνησαν έρευνες με πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα για τον εντοπισμό του 46χρονου και του αλιευτικού σκάφους.
Συγκεκριμένα στις έρευνες συμμετείχαν πέντε πλωτά περιπολικά του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, ένα όχημα Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ, δύο ελικόπτερα SUPER PUMA του Π.Ν και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος, καθώς και τα Ε/Π-Α/Κ σκάφη «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Α.18, «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ» Ν.Ελευσίνας 423, «ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Ν.Κ.159, «ΣΟΦΙΑ» Λ.Κ.1453, «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» Ν.Κ.145, «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ» Ν.Ίσθμιας 64 και το «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Ν.Ελευσίνας 278, το Ε/Γ-Ο/Γ «HELLENIC TRADER» σημαίας Ελληνικής, το Φ/Γ «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ Κ.» σημαίας Ελληνικής, Ε/Κ-Τ/Ρ «VIKING IV» Ν.Π.7916, το Τ/Χ «ΑΡΓΩ» Τ. Κορίνθου 278 και περίπου δέκα ερασιτεχνικά σκάφη.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ ημιβυθισμένο το Α/Κ «ΠΑΝΑΓΟΥΛΑ», βορειοανατολικά του Ξυλόκαστρου.
Στο σημείο έσπευσε επίσης πλωτό περιπολικό της Λιμενικής Αρχής Κιάτου, με επιβαίνοντα ιδιώτη δύτη, ο οποίος κατόπιν ελέγχου, δεν εντόπισε τον 46χρονο αγνοούμενο, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Το ημιβυθισμένο αλιευτικό ρυμουλκήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το Ε/Κ-Τ/Ρ «VIKING IV» Ν.Π.7916 και το Ε/Π-Α/Κ «ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ»Ν.Κ.145, στο λιμάνι του Κιάτου, απ’ όπου ανελκύστηκε από γερανοφόρο όχημα.
Η επιχείρηση των ερευνών διεκόπη χθες, λόγω σκότους και ξεκίνησε πρωινές ώρες σήμερα, με τέσσερα πλωτά περιπολικά Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος.
Οι έρευνες συνεχίζονται.



Δεν υπάρχουν σχόλια: