Κυριακή 29 Μαΐου 2011

Οι «καμαριέρες» των ισχυρών Από τον Κάστρο στον Στρος Καν

Ο Φιντέλ Κάστρο στέλνει από τη φυλακή γράμματα στη γυναίκα του και την ερωμένη του. Η Μέριλιν πεθαίνει από έρωτα για τον Τζον Κένεντι. Στην κηδεία του Μιτεράν εμφανίζονται δυο χήρες και στο μνημόσυνο του Ανδρέα μια κόρη από τη Σουηδία. Ο Κλίντον δίνει νέο ορισμό για το σεξ. Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κάνει «μπούνγκα – μπούνγκα» πάρτι στη Σικελία και ο Στρος Καν καταγγέλλεται από καμαριέρα για βιασμό.






Είναι οι ηγέτες περισσότερο επιρρεπείς, από τους άλλους πολίτες, σε ερωτικές περιπέτειες; Δικαιούνται τα ΜΜΕ να αποκαλύπτουν την προσωπική ζωή των ισχυρών; Γιατί η Ευρώπη και η Αμερική θέτουν διαφορετικά όρια στην ερωτική δραστηριότητα των ανδρών;






Ο Σταύρος Θεοδωράκης συζητά με τη Λένα Διβάνη, καθηγήτρια ιστορίας και συγγραφέα και τον Μίμη Ανδρουλάκη, πολιτικό και συγγραφέα, για τις ερωτικές αδυναμίες των ισχυρών αλλά και τα σεξουαλικά σκάνδαλα που καθόρισαν πολιτικές εξελίξεις.






Οι δημοσιογράφοι Κώστας Γιαννακίδης και Νίκος Ζαχαριάδης, σατιρίζουν τις «ιστορικές ερωτικές στιγμές» των ηγετών: Το νεύμα του Ανδρέα προς τη Δήμητρα στη σκάλα του αεροπλάνου, το τραγούδι της Μέριλιν στον JFK, το φόρεμα της Μόνικας, τα δώρα του Σίλβιο στις ερωμένες του, τις εγγυήσεις του Στρος Σκαν προς τις δικαστικές αρχές.






«Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη, την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 στις 23:15 στο MEGA





Δεν υπάρχουν σχόλια: