Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Μήπως τα προβλήματα στη δουλειά είναι δημιουργήματα της φαντασίας σας;



Μήπως τα προβλήματα στη δουλειά είναι δημιουργήματα της φαντασίας σας;

Μία Queen δε λυγίζει ποτέ, γιατί ξέρει που να εστιάσει.Πολύ συχνά, σε όλους τους τομείς της ζωής, η... αλλαγή οπτικής γωνίας μπορεί κυριολεκτικά να είναι σωτήρια. Αν πιέζεστε στη δουλειά σας για διάφορους λόγους, τότε ίσως δεν είναι απαραίτητο να αλλάξετε κάτι πρακτικό σε αυτήν, αλλά περισσότερο τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε τα θέματα που σας απασχολούν.




Αν για παράδειγμα είστε μηχανικός, τότε μάλλον είναι κακό να λέτε στον εαυτό σας «Είμαι μια πετυχημένη γυναίκα μηχανικός» γιατί έτσι διαχωρίζετε τον εαυτό σας και αυτόματα δημιουργείτε διαφορετικές προσδοκίες, σχέσεις και εξαρτήσεις. Μπορείτε όμως πολύ πιο εύκολα να πείτε στον εαυτό σας «Είμαι μια πετυχημένη μηχανικός, που επιπλέον είναι γυναίκα». Βλέπετε πόσο μεγάλη είναι η διαφορά;




Στην μία περίπτωση αναγκάζετε τον εαυτό σας να περιοριστεί και τον βλέπετε αποκλειστικά ως γυναίκα και στην άλλη βλέπετε ολόκληρο το κάδρο, στο οποίο είστε μία μηχανικός που επιπλέον είναι και γυναίκα. Έτσι, όταν αντιμετωπίζεστε με ιδιαίτερο τρόπο από τους άνδρες συναδέλφους σας, τα πράγματα απλοποιούνται στο μυαλό σας και είναι πιο εύκολο για εσάς να δουλέψετε με ηρεμία.




Δεν υπάρχουν σχόλια: