Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Έκθετο το ΥΠΕΘΑ από τους βομβαρδισμούς των Βέλγων

Δεύτερη διαδοχική επιβεβαίωση του defencenet.gr και δεύτερη διαδοχιική διάψευση του ΓΕΑ (ή καλύτερα της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΘΑ που ανάγκασε το ΓΕΑ να εκδόσει ανακοίνωση διάψευσης του ρόλου των βελγικών μαχητικών αεροσκαφών F-16A MLU που έχουν έρθει στον Άραξο και με έδρα την 116ΠΜ πραγματοποιούν αποστολές βομβαρδισμού στη Λιβύη...


Γράφαμε στις 23/03: "Σε αποστολές βομβαρδισμού ασκούντο την περασμένη εβδομάδα επί δύο ημέρες, μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης, όλη την ημέρα τα βελγικά μαχητικά F-16A MLU που φιλοξενούνται στην αεροπορική βάση του Αράξου όπου και συνεκπαιδεύονται με τους χειριστές της ΠΑ. Αυτό δημιουργεί ερωτήματα σε ότι αφορά την πραγματική τους αποστολή στην Λιβύη (καθήκοντα αναχαίτισης ή βομβαρδισμού;) και δημιουργεί ένα μείζον πολιτικό ερώτημα για την ελληνική κυβέρνηση, αφού πριν ξεκινήσει ο πόλεμος οι φιλοξενούμενοι ασκούντο σε βομβαρδισμούς!"


Και θεώρησαν σκόπιμο να μας διαψεύσουν με ένα κείμενο που μεταξύ άλλων ανέφεραν:


"Η συνεκπαίδευση των δύο Πολεμικών Αεροποριών είχε προγραμματιστεί εδώ και ένα έτος και ουδεμία σχέση είχε με τις επιχειρήσεις επιβολής του no-fly zone που ξεκίνησαν το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011, τρεις μέρες δηλαδή μετά την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης άφεσης των δύο εκπαιδευτικών βομβών στο πεδίο βολής Καράβια. Αμέσως μετά την έναρξη της επιχείρησης στη Λιβύη, η συνεκπαίδευση των δύο πολεμικών αεροποριών διεκόπη και συνεπώς από το Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011, δεν εκτελέσθηκε καμία άλλη εκπαιδευτική δραστηριότητα μεταξύ τους".


Την περασμένη Κυριακή τους διέψευσε ο Βέλγος υπουργός Άμυνας δηλώνοντας ευθαρσώς ότι "τα βελγικά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους στην Λιβύης ορμώμενα από την Ελλάδα".


Τώρα τους παρουσιάζουμε και το σχετικό βίντεο του βομβαρδισμού και περιμένουμε να εκδόσουν ανακοίνωση που να ανακαλούν την προηγούμενη απαράδεκτη και ψευδή τοποθέτηση.


Ιδού η σχετική είδηση και το βίντεο:


Το βελγικό υπουργείο Άμυνας δημοσιοποίησε το βίντεο από την πρώτη αποστολή βομβαρδισμού που πραγματοποίησαν τα βελγικά F-16 στις 27 Μαρτίου με ορμητήριο τον Άραξο και την 116ΠΜ. Σύμφωνα με το υπουργείο Αμύνης του Βελγίου ο στόχος της επίθεσης ήταν καταφύγια αεροσκαφών σε αεροδρόμιο που δεν κατονομάστηκε.


Στο βίντεο φαίνεται ένα λιβυκό Sukhoi 22 το οποίο ανατινάσσεται μέσα από μια μεγάλη έκρηξη γεγονός που σύμφωνα με τους Βέλγους σημαίνει ότι το αεροσκάφος ήταν γεμάτο καύσιμα και πυρομαχικά έτοιμο για να πετάξει σε αποστολή βομβαρδισμού. Το Βέλγιο διατηρεί στην 116ΠΜ οκτώ αεροσκάφη F-16 επτά μονοθέσια και ένα διθέσιο.






Δεν υπάρχουν σχόλια: