Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Με ανοιχτές τις μπάρες η επιστροφή των εκδρομέων

Άρχισε σταδιακά από αργά το απόγευμα η επιστροφή των εκδρομέων, αν και το μεγάλο κύμα εκτιμάται ότι θα επιστρέψει την άλλη εβδομάδα καθώς τα σχολεία παραμένουν κλειστά ενώ έπεται την ερχόμενη Κυριακή και η α(πε)ργία της Πρωτομαγιάς. Συνολικά 840.000 αυτοκίνητα πέρασαν από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών από τη Μεγάλη Δευτέρα έως τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα, αριθμός πάντως που είναι ελαφρά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι.














Μέχρι στιγμής η κυκλοφορία στα εθνικά οδικά δίκτυα εξελίσσεται ομαλά. Σε επιφυλακή βρίσκεται από το πρωί η Τροχαία, που ανάλογα με τις ανάγκες θα διαθέσει επιπλέον λωρίδες κυκλοφορίας. Σε ισχύ από τις 3.00 το μεσημέρι ως τις 10.00 το βράδυ είναι και η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών σε τμήματα της Παλαιάς και Νέας Εθνικής Οδού Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, στη Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης και στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου.














Με την επιστροφή της Δευτέρας του Πάσχα, όμως, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και τα μέλη των επιτροπών αγώνα «δεν πληρώνω». Μάλιστα, από τις 5.00 το απόγευμα έχουν προγραμματίσει να σηκώσουν τις μπάρες στα διόδια Αφιδνών στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας και στις 6.00μμ στα διόδια Ισθμού στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου.














Μέτρα λαμβάνει η Τροχαία και στα υπόλοιπα σημεία όπου παρουσιάζεται αυξημένη κίνηση αυτές τις ημέρες, όπως στον σταθμό των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ στον Κηφισό, στον Σταθμό Λαρίσης του ΟΣΕ, στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας. Μάλιστα, από το λιμάνι του Πειραιά υπολογίζεται ότι αναχώρησαν για τα νησιά περίπου 50.000 επιβάτες, αριθμός αυξημένος κατά 25% σε σχέση με πέρυσι, ενώ κατά 20% αυξήθηκε και ο αριθμός των οχημάτων.














Πάντως, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει πως οι αθηναίοι θα επιστρέψουν με αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν χωρίς ωστόσο να σημειωθούν βροχοπτώσεις. Αυτό ωστόσο θα το γευτούν όσοι επιλέξουν να γυρίσουν την Τρίτη...



















Δεν υπάρχουν σχόλια: