Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Πέθανε ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο εξακριβωμένα γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο απεβίωσε στην ηλικία των 114 ετών στις....


ΗΠΑ.






Πρόκειται για τον Γουόλτερ Μπρόουνινγκ, πρώην υπάλληλος των σιδηροδρόμων, που πέθανε από φυσικά αίτια σε νοσοκομείο ζώντας ως συνταξιούχος πάνω από 30 χρόνια. Η σύζυγός του είχε πεθάνει μόλις σε ηλικία 35 ετών άτεκνη το 1957.






Σκεπτόμενος πάνω στον θάνατο, ο Μπρόουνινγκ είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή του: «Όλοι κάποτε θα πεθάνουμε. Μερικοί φοβούνται να πεθάνουν. Ποτέ να μην φοβάστε να πεθάνετε. Γιατί γεννηθήκατε με προορισμό τον θάνατο».






Ο Γουόλτερ Μπρόουνινγκ ήταν αρκετά ηλικιωμένος για να θυμάται τον παππού του να αφηγείται τη συμμετοχή του στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο της δεκαετίας του 1860. Στα τελευταία του χρόνια ζητούσε (με την σοφία και την εμπειρία που κουβαλούσε από τα 114 χρόνια του) τον τερματισμό δύο σύγχρονων πολέμων, αυτών στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.






Την επί μακρόν καλή υγεία του την απέδιδε στην αυστηρή δίαιτα των δύο γευμάτων ημερησίως που ακολουθούσε. «Πόσοι άνθρωποι σε αυτή την χώρα λένε πως δεν μπορούν να χάσουν βάρος;», αναρωτιόταν και συμβούλευε: «Σε αυτούς τους ανθρώπους λέω να ξεκινήσουν μία δίαιτα και να μείνουν προσηλωμένοι σε αυτήν. Θα ανακαλύψουν πως θα αποκτήσουν μία πολύ καλύτερη φόρμα και θα νιώθουν καλύτερα».





Δεν υπάρχουν σχόλια: