Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Έκαναν «τεστ παρθενίας» σε διαδηλώτριες!

Έκαναν «τεστ παρθενίας» σε διαδηλώτριες!
Σοκάρει, αν μη τι άλλο, η καταγγελία της Διεθνούς Αμνηστίας πως γυναίκες που ήθελαν να πάρουν μέρος στις διαδηλώσεις στην Αίγυπτο, υποβάλλονταν σε «τεστ παρθενίας» από το στρατό!
Η οργάνωση κάλεσε τις αρχές να ερευνήσουν τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αιγυπτιακός στρατός υπέβαλε γυναίκες διαδηλώτριες σε βασανιστήρια και σε «τεστ παρθενίας». Τα βασανιστήρια, σύμφωνα με την καταγγελία, έγιναν στις 9 Μαρτίου όταν οι στρατιωτικοί διέλυσαν με τη βία μία διαδήλωση που πραγματοποιούνταν στην πλατεία Ταχρίρ και συνέλαβαν τουλάχιστον 18 γυναίκες.
Οι διαδηλώτριες χτυπήθηκαν, τους έκαναν ηλεκτροσόκ και τις ανάγκασαν να βγάλουν τα ρούχα τους την ώρα που οι στρατιώτες τις τραβούσαν φωτογραφίες, ενώ στη συνέχεια τις ανάγκασαν να υποβληθούν σε «τεστ παρθενίας».
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία οι 18 γυναίκες οδηγήθηκαν σε μία αίθουσα του Αιγυπτιακού Μουσείου του Καΐρου, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Ταχρίρ, όπου τους έβαλαν χειροπέδες, τις χτύπησαν με γκλομπ, τους έκαναν ηλεκτροσόκ στο στήθος και τα πόδια και τους συμπεριφέρθηκαν σαν να ήταν «πόρνες».
«Οι αιγυπτιακές αρχές πρέπει να βάλουν τέλος στη σοκαριστική και ταπεινωτική αντιμετώπιση των διαδηλωτριών», επεσήμανε η οργάνωση.
«Όλες οι δυνάμεις ασφαλείας και ο στρατός πρέπει να λάβουν ξεκάθαρες οδηγίες ότι τα βασανιστήρια και άλλες ανάλογες συμπεριφορές, ανάμεσά τους και τα υποχρεωτικά 'τεστ παρθενίας', δεν θα γίνονται πλέον ανεκτά και θα αποτελούν αντικείμενο έρευνας», πρόσθεσε η Διεθνής Αμνηστία.
«Όσοι κριθούν ένοχοι για τέτοιες πράξεις πρέπει να καταδικαστούν και οι γενναίες γυναίκες που κατήγγειλαν αυτές τις βιαιότητες πρέπει να προστατευθούν από τα αντίποινα», επεσήμανε.
Ποινικοποιούνται με... νόμο οι απεργίες και οι διαδηλώσεις
Η μεταβατική στρατιωτική κυβέρνηση της Αιγύπτου ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει την τιμωρία διαδηλωτών και απεργών με ποινές και πρόστιμα!
«Η κυβέρνηση επεξεργάζεται μία νέα πολιτική για την αντιμετώπιση των θεμάτων που άπτονται της εργασίας και των μισθών και σε αυτό το πλαίσιο το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο το οποίο θα ποινικοποιεί κάποιες περιπτώσεις διαμαρτυρίας και απεργιών», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου.
Πρόσθετε άλλωστε ότι η κυβέρνηση ενέκρινε μία τροπολογία που θα ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία νέων κομμάτων.









Δεν υπάρχουν σχόλια: