Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Τον έκαψαν ζωντανό επειδή τους απέλυσε

Τον έκαψαν ζωντανό επειδή τους απέλυσε
Εξαγριωμένοι εργάτες, εξαιτίας της απόλυσής τους, έκαψαν...
ζωντανο τον διευθυντή του εργοστασίου χάλυβα στο οποίο εργάζονταν, στην ανατολική Ινδία, όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές την Παρασκευή.
Η επίθεση κατά του Ρ.Σ. Ρόι, γενικού διευθυντή του εργοστασίου, που βρίσκεται στο κρατίδιο της Ορίσα, συνέβη προχθες Πέμπτη, λίγο μετά αφότου παρέδωσε τη γνωστοποίηση της απόλυσης σε 12 εργαζομένους. Οι εξαγριωμένοι υπάλληλοι σταμάτησαν το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο Ρόι και του επιτέθηκαν, λίγο πριν βάλουν φωτιά σε αυτό και στον ίδιο, ανέφερε αξιωματούχος της αστυνομίας. Ο άτυχος άνδρας υπέκυψε στα τραύματά του κατά τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.
Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα, ενώ ειδική ομάδα ανέλαβε να σταματήσει τους υπολοίπους. Η επίθεση αυτή ήταν το αποκορύφωμα της έντασης που επικρατεί στο εργοστάσιο για περισσότερο από έναν χρόνο. Η εταιρεία είχε απολύσει άλλους 54 υπαλλήλους, πριν από τους 12 της Πέμπτης.
Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί και το Σεπτέμβρη του 2009 στη νότια Ινδία, όταν εξαγριωμένοι εργαζόμενοι κατασκευαστικής εταιρείας ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου τον αντιπρόεδρό της μετά από 42 απολύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: