Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Κραυγή απόγνωσης φαντάρων από το 604 τάγμα πεζικού στο Δροσάτο, Κιλκίς: Στρατόπεδο Νταχάου!

Μια κραυγή απόγνωσης αποτελεί η παρακάτω επιστολή-καταγγελίας των φαντάρων που υπηρετούν στο 604 Τ.Π. στο Δροσάτο...


του νομού Κιλκίς, «Στρατόπεδο Νταχάου» όπως το χαρακτηρίζουν.






Τα συμπεράσματα είναι σαφή και αντικατοπτρίζουν τα όσα βιώνουν οι φαντάροι σε όλη την παραμεθόριο.






Στρατόπεδα ερείπια, χωρίς κανένα υπηρεσιακό ρόλο και λόγο ύπαρξης, διατηρούνται μόνο και μόνο για να εξυπηρετούνται τα ντόπια οικονομικά συμφέροντα και οι ανάγκες εξέλιξης ανώτερων και ανώτατων αξιωματικών, κάνοντας το βίο αβίωτο των στρατιωτών, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις των υπουργών Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου και Π.Μπεγλίτη, ότι θα κλείσουν.






Οι μισθοί και τα επιδόματα των μονίμων πετσοκόβονται, φαντάροι και γονείς αναλαμβάνουν τα δυσβάστακτα οικονομικά βάρη της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας, αλλά τα στρατόπεδα όχι μόνο δεν περιορίζονται, αλλά αυξάνονται. Βλέπεις, έχουν και οι βουλευτές των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ «τις υποχρεώσεις τους απέναντι στην κομματική τους πιάτσα»! Κάτι πρέπει να δώσουν και αυτοί προκειμένου να υφαρπάξουν τις ψήφους, εις βάρος πάντα της κοινωνικής πλειοψηφίας που φορτώνεται άγριους φόρους για πολεμικές δαπάνες.






Όχι μόνο δεν τα φάγαμε μαζί κύριε Πάγκαλε,






αλλά Εσείς, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-επιχειρηματίες, Γεύεστε εξουσία και πλούτη,






ενώ Εμείς Πληρώνουμε Πάντα






και τώρα μας φορτώσατε τα Χρέη που Δημιουργήσατε!






Σύμφωνα με τις καταγγελίες, δεκαοχτώ (18) φαντάροι αποτελούν τη δύναμη του 604 Τ.Π., που δέχονται καθημερινά την προσβλητική συμπεριφορά του ίδιου του διοικητή που γυρνά με μια βίτσα στο χέρι, παραβιάζοντας βάρβαρα, δικαιώματα και αξιοπρέπεια, νόμους και Στρατιωτικό Κανονισμό.






Αντί να μεριμνήσει να δώσει λύσεις στις άθλιες συνθήκες διαβίωσης των φαντάρων, σε εγκαταστάσεις γεμάτες από τα απαγορευμένα και καρκινογόνα ΕΛΛΕΝΙΤ, κόβει τις άδειες και φροντίζει η καθημερινότητα να είναι συνώνυμη της αγγαρείας και της σκοπιάς.






Καλούμε τους συναδέλφους φαντάρους να βγουν μαζικά παραπονούμενοι και να ζητήσουν ακρόαση από την Ταξιαρχία και τον Στρατηγό. Οι γονείς καλούνται να απευθυνθούν στο ΓΕΣ και να απαιτήσουν την παραδειγματική τιμωρία του διοικητή και το κλείσιμο της άχρηστης μονάδας.






Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Το ΓΕΣ πρέπει να δώσει λύση, προστατεύοντας την υγεία και αξιοπρέπεια των φαντάρων.






ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ






ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ






ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437Diktiospartakos.blogspot.com






ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ






Το εν λόγω στρατόπεδο που στην κυριολεξία είμαστε αιχμάλωτοι βρίσκεται στον οικισμό Δροσάτο του δήμου Δοϊράνης, στο νομό Κιλκίς. Το Δροσάτο βρίσκεται στα νοτιοανατολικά της λίμνης Δοϊράνης, 2 χλμ. από τη συνοριακή γραμμή με τη Δημοκρατία της Μακεδονίας.






Η συγκεκριμένη μονάδα ήταν για κλείσιμο, αλλά ήλθε διαταγή από την 33η Μ/Κ Ταξιαρχία, δεκαοχτώ (18) στρατιώτες να το επανδρώσουμε.






Τα προβλήματα πολλά. Το μεγαλύτερο όμως είναι ο διοικητής, Αντισυνταγματάρχης στο βαθμό. Μόνο φωνές είναι και προσβολές, σε προσωπικό επίπεδο, μέχρι και μια τεράστια βίτσα κρατεί για να μας ελέγχει λες και είμαστε κτήμα του.






Στον θάλαμο-τρώγλη, φτιαγμένη από ΕΛΛΕΝΙΤ, που κοιμόμαστε, δεν έχουμε θέρμανση, δεν έχουμε ζεστό νερό. Ο εν λόγω διοικητής μας βάζει σε αγγαρείες όλο το πρωί και από υο μεσημέρι και έπειτα το «σκοπέτο» πάει σύννεφο.






Για τιμητική ούτε λόγος φυσικά. Δεν μας δίνει προαναχώρηση στις άδειες, δεν δικαιούμαστε τιμητική άδεια παραμεθορίου και δεν εγκρίνει αναρρωτική άδεια παρά μόνο αν είσαι του θανατά!






Επίσης, όταν δεν εκτελούμε σωστά μια αγγαρεία μας λέει «είστε τάγμα ανάπηρων», αν και θα έπρεπε να γνωρίζει πως οι ανάπηροι άνθρωποι έχουν πιο μεγάλη αξιοπρέπεια από αυτόν.






Κάνουμε έκκληση λοιπόν να δυναμώσετε την φωνή της απόγνωσης μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: