Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

1821: Η Επανάσταση κατά των Οθωμανών

1821-Η Επανάσταση κατά των Οθωμανών
Η Ιστορία δυστυχώς για κάποιους είναι σαν μια τσίχλα.
Ο καθένας την μασάει όπως και όσο μπορεί. Ευτυχώς όμως εκτός από τους Βερεμήδες και τους Τατσιόπουλους υπάρχουν και ιστορικοί.
Ας δούμε την επανάσταση του 1821 μέσα από ένα αστρολογικό πρίσμα και ας γνωρίσουμε πτυχές ίσως άγνωστες για το ευρύ κοινό. Κατ’ αρχάς για όσους επιμένουν να τονίζουν την πολιτισμική «διάβρωση» του ελληνικού στοιχείου από τους Οθωμανούς στα τετρακόσια χρόνια της σκλαβιάς, τα στοιχεία υποδηλώνουν περίπου το αντίθετο.
Οι Τούρκοι μην έχοντας δική τους πρωτότυπη κουλτούρα ενσωμάτωσαν τις ελληνικές αξίες στην κοινωνία τους και ύστερα τις «ξαναγύρισαν» πίσω ως Τουρκικές. Εκτός από τους διοικητικούς θεσμούς είχαν κατακλέψει την Βυζαντινή παράδοση και τα σύμβολα της, αρχής γενομένης με την «Ημισέληνο». Ακόμη και το Ιστανμπούλ ενδέχεται να είναι απόδοση του ελληνικότατου «Εις την πόλιν»...
Οι λέξεις Κοράνιο, Αλλάχ και Μωάμεθ είναι ελληνικές λέξεις (μάλλον έχουν ελληνικές ρίζες είναι το πιο σωστό). Κοράνιο εκ του ρήματος κορέω που σημαίνει σπέρνω. Αλλάχ είναι αντιδανεισμός από το ελληνικότατο «μεγάθυμος» = ον με πλούσιο κόσμο ψυχής!
Η πλειονότητα των ισλαμιστών σέβονται (είτε άλλοι φοβούνται) τους Έλληνες διότι στο Κοράνι (Surah ΧΧΧ), λέγει στους πρώτους στίχους: «Οι Έλληνες [πάντα] θα νικούν! Είναι θέλημα του Αλλάχ».
Επίσης υπάρχει η αναφορά «The Romans have been defeated», που στην επίσημη μετάφραση αποδίδεται ως: «Νικήθηκαν οι Ρωμιοί και σύντομα θα ξανανικήσουν». Δεν λέει Ρωμαίοι αλλά Ρωμιοί. Και από αυτήν την άποψη έχει σημασία πως ο Οδυσσέας Ανδρούτσος ήταν μουσουλμάνος. Η γέννηση ενός έθνους-κράτους Στην «παραγωγή» αυτή δεν γράφει ο Βερεμής!
Σύμφωνα με τις αναφορές των ιστορικών η επανάσταση κηρύχθηκε στις 23 Μαρτίου (4 Απριλίου με το νέο ημερολόγιο) στην Καλαμάτα και ώρα 16:00. Ο ορισμός της 25ης Μαρτίου ως εθνικής επετείου έγινε με βασιλικό διάταγμα και ήταν «έμπνευση» του Όθωνα για να συν-εορταστεί με τον Ευαγγελισμό, την γιορτή της Παναγίας.
Ας μην ξεχνάμε ότι μέχρι πριν 3 δεκαετίες ο Στρατός ήταν για τον «υπέρ βωμών και εστιών» αγώνα. 4 Απριλίου 1821 ώρα 16:00 Καλαμάτα Βλέποντας τον χάρτη της κλασικής αστρολογίας, πραγματικά ...τρομάζει το μάτι σου! Σύνοδοι και τετράγωνα ανταγωνίζονται σε πλήθος και ένταση. Σίγουρα πάντως το αστρολογικό κλειδί της Επανάστασης του 1821 ήταν η σύνοδος του Ουρανού με τον Ποσειδώνα στον Αιγόκερω, αφού ουσιαστικά σήμανε τη σταδιακή δημιουργία εθνών-κρατών στην Ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και σε ολόκληρο στον κόσμο.
Η Ελλάδα μπορούμε να πούμε ότι σηματοδότησε αυτήν την εξέλιξη και βέβαια δεν είναι τυχαίο πως απέκτησε την ανεξαρτησία της εννέα χρόνια μετά, καθώς ο Δίας περνούσε από την σύνοδο στον Αιγόκερω.
Ας δούμε όμως τι λένε οι εξισώσεις της Uranian γι' αυτήν την ιστορική στιγμή Ωροσκόπος= Ήλιος/Αφροδίτη=Aries Point/Κρόνος=Βόρειος Δεσμός/Hades= Ουρανός/Vulcanus= Ποσειδώνας /Vulcanus=Δίας /Kronos Ένωση πολλών ατόμων. Για να αγαπηθεί από τους άλλους.
Το να συνεργαστεί κάποιος με μια Ανεξάρτητη Αρχή. Συνεργασία με το Κράτος. Μυστικές επαφές με άλλους. Επαφές με άτομα του υποκόσμου. Ζωή σε ένα επικίνδυνο περιβάλλον. Για να δοκιμάσει μέσω άλλων μια μεγάλη εξαπάτηση ή μια απογοήτευση. Αλλαγή κατοικίας.
Μεσουράνημα=Κρόνος/Cupido=Aries Point/Vulcanus=Ήλιος /Πλούτωνας= Άρης/Κρόνος=Ήλιος/Apollon Χαρά από συνεργάτες. Ισχυρές συμφωνίες.
Το να φαίνεται στους άλλους πως η ισχύς εν τη ενώσει. Μια αλλαγή. Οδύνη, τιμές και προνόμια. Aries Point=Δίας /Poseidon=Ουρανός /Cupido=Αφροδίτη /Apollon= Μεσουράνημα/Κρόνος=Zeus/Kronos=Kronos /Admetos Παγκόσμια συνείδηση.
Ένα θέαμα εντυπωσιακό. Γκρίνιες μεταξύ συντρόφων. Μάχες. Μεγάλες πυρκαγιές.



Δεν υπάρχουν σχόλια: