Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

VIDEO: Το χωριό που θα γλιτώσει από το τέλος του κόσμου!

http://www.dinfo.gr/wp-content/uploads/2011/02/bugarach-in-france1-490x225.jpg
Ενα μικρό χωριό 189 κατοίκων στη νότια Γαλλία, δέχεται μια πραγματική εισβολή από πάσης φύσεως ερευνητές..., λάτρεις των ΑΤΙΑ και οπαδούς του εσωτερισμού, οι οποίοι πιστεύουν ότι το εν λόγω χωριουδάκι είναι το μέρος όπου...



μπορεί κανείς να γλιτώσει από τον Αρμαγεδδώνα, καθώς βρίσκεται στους πρόποδες του θεωρούμενου «ιερού» βουνού Μπιγκαράς που παρέχει προστασία.
Οι εισβολείς πιστεύουν ότι σε μια τεράστια κοιλότητα στο εν λόγω βουνό έχουν… στρατοπεδεύσει εξωγήινοι που περιμένουν το «πολυδιαφημισμένο» τέλος του κόσμου το 2012, προτού αποχωρήσουν από τον πλανήτη παίρνοντας μαζί τους ορισμένους τυχερούς κατοίκους της Γης.
Σύμφωνα με τον Ζαν Πιερ Ντελόρ, δήμαρχο του Μπιγκαράς στη νότια Γαλλία, την τελευταία δεκαετία πολλοί άνθρωποι επισκέφθηκαν την περιοχή, μετά από αναφορές για atia και ήχους ιπτάμενων δίσκων κάτω από το μυστηριώδες βουνό. Αλλά η προσέλευση πια αρχίζει να λαμβάνει επικίνδυνες διαστάσεις, με διάφορες ιστοσελίδες να συμβουλεύουν τον κόσμο να αναζητήσει καταφύγιο στο Μπιγκαράς, καθώς αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για το 2012.
«Δεν είναι καθόλου αστείο. Αν έρθουν εδώ αύριο 10.000 άνθρωποι, εμείς ένα χωριό 200 κατοίκων δεν θα έχουμε τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουμε. Έχω ενημερώσει τις τοπικές αρχές για τις ανησυχίες μας και θέλω και ο στρατός να είναι έτοιμος αν χρειαστεί για να επέμβει τον Δεκέμβριο του 2012» δηλώνει στην «Daily Telegraph» ο Ντελόρ, φανερά προβληματισμένος για το επικείμενο τσουνάμι.
Επιτήδειοι «Υπάρχουν ήδη ιστοσελίδες στις ΗΠΑ που πουλούν εισιτήρια για ταξίδια στο Μπιγκαράς. Κάποιοι διοργανώνουν κιόλας επισκέψεις, προσευχές και εργαστήρια διαλογισμού» τόνισε ο δήμαρχος σε άλλη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο RTL.
Οι επιτήδειοι φαίνεται ότι δεν έχασαν ευκαιρία και ζητούν ως και 800 ευρώ την εβδομάδα για αμφιβόλου περιεχομένου μαθήματα που παραπέμπουν σε διάφορες σέκτες, ενώ οι φανατικοί «ουφολόγοι» σπεύδουν να αγοράσουν ακίνητα σε κοντινό οικισμό, καταβάλλοντας υπέρογκα ποσά. Η έντονη κινητικότητα έχει προβληματίσει πολλούς κατοίκους που μοιράζονται τις ανησυχίες του δημάρχου.
«Πλέον δεν μπορείς να κάνεις έναν ήσυχο περίπατο. Είναι όμορφη η περιοχή, αλλά τώρα συναντάς παντού ανθρώπους που ψέλνουν και διαλογίζονται. Καθένας δικαιούται να πιστεύει ό,τι θέλει, όμως ο τόπος μας φαίνεται πια ξένος» λέει στην «Telegraph», η Βάλερι Οστιν, Βρετανίδα που εγκαταστάθηκε στο Μπιγκαράς πριν από 22 χρόνια.
Η πρόκληση είναι μεγάλη για τον δήμαρχο που προσπαθεί να βάλει φρένο στη μανία. Δύσκολα όμως μπορεί κανείς να παλέψει με τις φήμες, τους θρύλους και τις θεωρίες συνωμοσίας, με τις οποίες έχει κατά καιρούς συνδεθεί η περιοχή.
Εμπνευση για διάσημες ταινίες και βιβλία

Το «μαγικό» βουνό Μπιγκαράς, ύψους 1.230 μέτρων, φέρεται να αποτέλεσε την έμπνευση για το κλασικό βιβλίο του Ιουλίου Βερν «Ταξίδι στο κέντρο της Γης» καθώς και για τη διάσημη ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ «Στενές επαφές τρίτου τύπου».
Σε φόρουμ στο Ιντερνετ μπορεί να βρει κανείς πλήθος θεωριών και θρύλων: στην περιοχή σημειώνονται συχνές εμφανίσεις ΑΤΙΑ, ακούγονται μηχανικοί θόρυβοι από το βουνό, ενώ το βράδυ εμφανίζονται μυστήρια φώτα. Οι δορυφόροι έχουν εντοπίσει μεγάλες κοιλότητες και έναν τεράστιο θόλο στα σπλάχνα του βουνού, χωρίς κανείς να γνωρίζει τι ακριβώς βρίσκεται εκεί μέσα και πώς μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση. Μια εκδοχή είναι κάποιο είδος υπόγειας «βάσης» εξωγήινων.
Φήμες


Επιπλέον οι αρχές φέρονται να μπλοκάρουν την πρόσβαση στο βουνό χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις. Τα αεροπλάνα αποφεύγουν να πετούν πάνω από την περιοχή, γιατί τα όργανα «τρελαίνονται», ενώ ίσως να υπάρχει εκεί κάποια χωρο-χρονοπύλη. Ο Νοστράδαμος είχε επισκεφθεί το Μπιγκαράς και μίλησε για θετικές «δονήσεις».
Στο βουνό λέγεται ότι είναι θαμμένος ο θησαυρός του αινιγματικού αβά Φρανσουά Μπερενζέ Σονιέρ. Αλλες θεωρίες περιλαμβάνουν τη μεταφορά του Φρανσουά Μιτεράν με ελικόπτερο στην κορυφή του βουνού, περίεργες ανασκαφές από τους ναζί καθώς και από την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: