Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Η κατανάλωση τυριού συνδέεται με εμφάνιση καρκίνου

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgJq-2vGvmdSiPnPnkQDyvFZIXTSWABPwL37gUtlp3HFV03U2G6eiECfPEV2AsHFXIofJoECmRf58_Zvwwc_lelCXb8OXnNrJTuWfdYYy_YP-sqrXFwNrkii94ZvJkr8EonzHkDqfsZchs/s320/00EF5FA44B67019A34EA9C21D6860B75.jpg
Αυξάνει κατά 50% τις πιθανότητες προσβολής από καρκίνο...
Η κατανάλωση 53 γραμμαρίων τυριού καθημερινά αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου της ουροδόχου κύστεως κατά 50% σύμφωνα με δανούς και βέλγους ερευνητές.
Αντίθετα, η κατανάλωση ελαιόλαδου μπορεί να μειώσει στο μισό τις πιθανότητες.
Στόχος των ερευνητών ήταν να ανακαλύψουν αν τα.... κορεσμένα λίπη, όπως εκείνα που βρίσκονται στο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, συνδέονταν με την εμφάνιση καρκίνου. Παράλληλα εξέτασαν το κατά πόσο τα υγιεινά λιπαρά που περιέχονται στο ελαιόλαδο μπορούν να προσφέρουν κάποια προστασία στον οργανισμό.
Εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 200 ατόμων που έπασχαν από καρκίνο και τις συνέκριναν με αυτές 386 εθελοντών που δεν είχαν προσβληθεί από καρκινικά κύτταρα.
Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι η κατανάλωση τυριού δεν είχε καμία αρνητική επίδραση εκτός κι αν ξεπερνούσε τα 53 γραμμάρια την ημέρα. Κατανάλωση ποσότητας μεγαλύτερης των 53 γραμμαρίων καθημερινά αύξανε τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου κατά 50%.
Ωστόσο, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το δείγμα το οποίο μελέτησαν είναι μικρό για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τη συσχέτιση της κατανάλωσης τυριού με τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.
Η μελέτη τους δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό European Journal of Cancer.






draminanea-draminos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: