Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Αρνάκι κατσαρόλας µε ρεβίθια

Αρνάκι κατσαρόλας µε ρεβίθια
Ένας χειμωνιάτικος συνδυασμός


Ρεβίθια με κρέας! Ένας από τους πιο ωραίους χειμωνιάτικους συνδυασμούς. Απλό, καθημερινό, πεντανόστιμο φαγητό. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε!






Υλικά






* 1 κιλό αρνί κομμένο σε μπουκιές


* 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο


* 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες


* 4 σκελίδες σκόρδο


* 500 γραμμ. ρεβίθια μουλιασμένα και βρασμένα


* 1/2 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες


* 1 κλαδάκι θυμάρι


* 1 δαφνόφυλλο


* αλάτι


* φρεσκοτριμμένο πιπέρι






Από το προηγούμενο βράδυ μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε μπόλικο νερό με λίγη σόδα μαγειρικής να φουσκώσουν. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε με κρύο νερό για 30΄. Τα στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και τα κρεμμύδια σε φέτες. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά έως ότου τα κρεμμύδια γίνουν διάφανα. Τότε προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα ρεβίθια, το θυμάρι, το δαφνόφυλλο, τις ντομάτες και ελάχιστο νερό. Σκεπάζουμε το φαγητό και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα, έως ότου μαλακώσει το κρέας και χυλώσουν τα ρεβίθια. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος του βρασμού.






H συμβουλή της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου: Η σάλτσα του φαγητού πρέπει να είναι δεμένη και όχι νερουλή. Είναι φαγητό που τρώγεται με πιρούνι.






μερίδες 6


Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά


Χρόνος ψησίματος 60 λεπτά




Δεν υπάρχουν σχόλια: