Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Πολιτικός ζήτησε αποχή από το σεξ μέχρι να σχηματιστεί κυβέρνηση...

«Αποχή από το σεξ μέχρι το σχηματισμό κυβέρνησης», ζητά από όλες τις γυναίκες του Βελγίου η βουλευτής των φλαμανδών σοσιαλιστών, Μαρλέν Τέμερμαν, ως άλλη Λυσιστράτη.






Σύμφωνα με τη γαλλόφωνη εφημερίδα Le Soir, η φλαμανδή βουλευτής, γυναικολόγος στο επάγγελμα, προτείνει ένα «ακραίο μέσο... άσκησης πίεσης» στους πολιτικούς που διαπραγματεύονται το σχηματισμό κυβέρνησης στο Βέλγιο.










«Είναι το έσχατο όπλο», δηλώνει στη Soir η Μαρλέν Τέμερμαν, καλώντας όλες τις βελγίδες, και κυρίως τις συζύγους των πολιτικών που διαπραγματεύονται για το σχηματισμό κυβέρνησης «να απέχουν από το σεξ, με την ελπίδα ότι έτσι θα επισπευστούν κάποια πράγματα». «Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε πλέον;», αναρωτιέται η Μ. Τέμερμαν, τονίζοντας ότι βρίσκει την όλη εκστρατεία άκρως διασκεδαστική.






Στη συνέντευξή της στη Soir η Μ. Τέμερμαν εξομολογείται, πάντως, ότι την ιδέα δεν την έκλεψε από τη Λυσιστράτη, αλλά της δημιουργήθηκε σε ένα πρόσφατο ταξίδι της στην Κένυα, όπου πληροφορήθηκε ότι πριν από δύο χρόνια, όταν η Κένυα παρέμενε ακυβέρνητη και όλος ο κόσμος είχε κουραστεί, οι Κενυάτισες ανακοίνωσαν την αποχή από το σεξ. Ένα μήνα μετά, η Κένυα απέκτησε κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: