Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

To αυτοκίνητο από την γυναικεία ματιά


Οι γυναίκες και τα αυτοκίνητα συνήθως είναι hot θέματα στις αντρικές συζητήσεις, σε αντίθεση με τις γυναίκες, αφού όταν αναφέρονται σε γυναίκες συνήθως... είναι η ώρα του ξεκατινιάσματος, ενώ η λέξη αυτοκίνητο χρησιμοποιείται ως βοηθητική (ήρθα με το αυτοκίνητο, έπαθα λάστιχο, έβαλα βενζίνη στο αυτοκίνητο και άλλα τέτοια!)






Πολύ σπάνια να μας ακούσεις να μιλάμε για το “φτιαγμένο” αυτοκίνητο μας, την ιπποδύναμη της μηχανής και την τελική ταχύτητα που πιάσαμε στην εθνική οδό. Οι γυναίκες πάντως φαίνεται να προσελκύουν το ενδιαφέρων των αυτοκινητοβιομηχανιών καθώς αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό των αγοραστών στις πωλήσεις αυτοκινήτων, ενώ αρκετά συχνά βλέπουμε special edition μοντέλα γένους θηλυκού.






Ποία είναι όμως τα κριτήρια με τα οποία μία γυναίκα αγοράζει ένα αυτοκίνητο;






Συνήθως περιλαμβάνουν τα εξής: Θέλουμε ένα μικρό “σπορ” αυτοκίνητο (για εύκολο παρκάρισμα φυσικά), κομψό, ωραίο σαλόνι, ωραίο design και φυσικά ασφαλές! Στα ίδια κατέληξε και η Angie Voluti λέγοντας ότι οι γυναίκες αναζητούν πρακτικά στιλάτα αυτοκίνητα, αναφέροντας επίσης ότι το αυτοκίνητο ως status symbol είναι δευτερεύουσας σημασίας για αυτές. Το ερευνητικό κέντρο Center Αutomotive Research, αναφέρει ότι οι γυναίκες αξιολογούν την χρηστικότητα του αυτοκινήτου, την ρύθμιση των καθισμάτων, την μικρή κατανάλωση, τους άνετους χώρους και διάφορα άλλα τέτοια στοιχεία.






Αξίζει να αναφέρουμε επίσης ότι σύμφωνα με έρευνα του γερμανικού πανεπιστημίου Krefeld, στο 70 – 80% των πωλήσεων των αυτοκινήτων, μια γυναίκα έχει επηρεάσει την αγορά αυτή, ενώ επίσης πολλές είναι οι περιπτώσεις που “οι γυναίκες του σπιτιού” δίνουν το τελικό ok για την αγορά του αυτοκινήτου.






Για αυτο κύριοι μην μας υποτιμάτε !!!



Δεν υπάρχουν σχόλια: