Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Sex Files: Το σεξ και οι σχέσεις μέσα από τις πιο πρόσφατες έρευνες!

Το μυστικό της αιώνιας νεότητας κρύβεται στο σεξ;... Η κοινωνική δικτύωση σημαίνει και γρήγορο σεξ και τι συναισθηματικούς κινδύνους κρύβει το περιστασιακό σεξ; Γιατί οι σέξι παρουσιάστριες αποσυντονίζουν τους άνδρες;










Η κοινωνική δικτύωση οδηγεί στο σεξ πιο γρήγορα;


Τέσσερις στις πέντε γυναίκες και τρεις στους πέντε άνδρες δηλώνουν ότι πιστεύουν ότι τα γραπτά μηνύματα, το Facebook και άλλα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης οδηγούν τα νέα ζευγάρια πιο γρήγορα στο κρεβάτι, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα.






Τα Smart Phones και οι φορητοί υπολογιστές είναι τα νέα παιχνίδια που οδηγούν στην κρεβατοκάμαρα, όπως δήλωσε το 80 % των γυναικών και το 58 % των ανδρών.






Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το texting είναι ο νούμερο ένα τρόπος να διατηρήσετε την ερωτική επαφή με τους άνδρες να επιλέγουν το texting 39 % πιο συχνά από ό, τι το να τηλεφωνήσουν και τις γυναίκες 150 % περισσότερο.






Το 65 % των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν έρθει πιο κοντά από το texting και το 49 % μέσα από ένα μήνυμα στο Facebook.






Πείτε ναι στο περιστασιακό σεξ χωρίς το φόβο συναισθηματικών προβλημάτων






Το περιστασιακό σεξ δεν προκαλεί συναισθηματική ή ψυχολογική ζημιά στους νέους ανθρώπους, υποστηρίζει μια νέα μελέτη.






Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Μινεσότα διαπίστωσαν ότι οι νεαροί ενήλικοι που έχουν περιστασιακές σεξουαλικές επαφές δε φαίνεται να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο για ψυχολογικά προβλήματα σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους με πιο σοβαρές σχέσεις.






Αν και αυτή η μελέτη επικεντρώθηκε στον ψυχολογικό αντίκτυπο, οι ερευνητές προειδοποίησαν ότι οι σωματικοί κίνδυνοι από το περιστασιακό σεξ δεν πρέπει να παραβλέπονται.






Στη μελέτη συμμετείχαν 574 άνδρες και 737 γυναίκες στη Μινεσότα, με μέση ηλικία τα 20,5 έτη.






Οι άνδρες δεν προσέχουν τις ειδήσεις όταν η παρουσιάστρια είναι σέξι


Οι άνδρες θυμούνται λιγότερο τις ειδήσεις όταν εκφωνούνται από μια γυναίκα που είναι ντυμένη πολύ σέξι, επειδή δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στην οπτική παρά στη λεκτική επεξεργασία, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές.






Η Maria Elizabeth Grabe και η Lelia Samson από το Πανεπιστήμιο Μπλούμινγκτον της Ιντιάνα ζήτησαν να παρουσιάσει ένα τοπικό δελτίο ειδήσεων στην πρώτη εκδοχή μια όρθια γυναίκα ντυμένη με στενό σκούρο μπλε σακάκι και κοντή φούστα, έντονο κόκκινο κραγιόν και ένα περιδέραιο και στη δεύτερη εκδοχή μια γυναίκα επίσης όρθια ντυμένη με φαρδύ σκούρο μπλε σακάκι και πιο μακριά φούστα, χωρίς έντονο κραγιόν ή κολιέ.






Στη συνέχεια ζήτησαν από περίπου 400 άνδρες και γυναίκες να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με αυτά που θυμούνταν από το ψεύτικο δελτίο ειδήσεων.






Η μελέτη αποκάλυψε ότι οι άνδρες συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θεωρούν την πιο σεξουαλική έκδοση του δελτίου ειδήσεων ως λιγότερο κατάλληλη για τις πολεμικές ανταποκρίσεις και τα πολιτικά θέματα, ενώ θυμούνταν λιγότερες από τις ειδήσεις που άκουσαν σε σύγκριση με το πιο συντηρητικό δελτίο ειδήσεων.






Οι γυναίκες δεν διέφεραν στο θέμα της αξιολόγησης για τις πολεμικές και πολιτικές ειδήσεις αλλά κωδικοποίησαν περισσότερες πληροφορίες ειδήσεων όταν η παρουσιάστρια ήταν πιο σέξι ντυμένη.






Κάντε σεξ για να φαίνεστε νεότεροι


Ένας ακόμη λόγος για να κάνετε συχνά σεξ; Έ, ναι λοιπόν.






Μπορεί το σεξ ως μυστικό ομορφιάς να ακούγεται παρατραβηγμένο αλλά μια μελέτη που έγινε στη Σκωτία αποκάλυψε ότι το συχνό σεξ μπορεί να σας κάνει να δείχνετε μέχρι και επτά χρόνια (!) νεότεροι.






Η μελέτη με επικεφαλής τον David Weeks, κλινικό νευροψυχολόγο στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Εδιμβούργου, εξέτασε τη σεξουαλική ζωή τα τελευταία 10 χρόνια 3.500 Ευρωπαίων και Αμερικανών ανδρών και γυναικών, ηλικίας από 20 έως 104 ετών.






Στους παράγοντες που επηρέαζαν το αν οι συμμετέχοντες έδειχναν νεότεροι από την ηλικία τους συμπεριλαμβανόταν το πόσο συχνά έκαναν σεξ. Όπως αναφέρει ο Weeks στο βιβλίο του ‘’Τα Μυστικά της Αιώνιας Νεότητας’’ η ενεργή σεξουαλική ζωή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες για να δείχνετε πιο νέοι.






Το περιοδικό Women's Health Magazine και η εφημερίδα The Daily Mail αναδημοσίευσαν πρόσφατα την πρωτοποριακή μελέτη.






Η επιστήμη του σεξ: 7 συναρπαστικά νέα ευρήματα


Χάρη στην επιστήμη η κατανόησή μας για το σύμπαν διευρύνεται συνεχώς - και όχι μόνο για τον κόσμο γενικότερα αλλά ακόμη και για τα στενά όρια της κρεβατοκάμαράς μας. Μια σειρά πρόσφατων μελετών που σχετίζονται με το σεξ φέρνει στην επιφάνεια ενδιαφέρουσες ιδέες. Ας δούμε 7 από αυτές:






1. Μονογαμία ή … ελευθερία;Υπάρχουν προφανώς κάποιες παρανοήσεις σχετικά με το θέμα της μονογαμίας. Μια πρόσφατη μελέτη που έκανε το Πανεπιστήμιο του Oregon διαπίστωσε ότι στο 40 % των νέων, ετεροφυλόφιλων ζευγαριών, ο ένας σύντροφος ανέφερε ότι υπάρχει συμφωνία για μονογαμία, ενώ ο άλλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει τέτοιου είδους συμφωνία.






2. Τα καλά της αναμονήςΝέες έρευνες από το Πανεπιστήμιο Βrigham Young διαπίστωσαν ότι τα ζευγάρια που περιμένουν να κάνουν σεξ είναι πιο ευτυχισμένα και ότι η καθυστέρηση στο σεξ μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο υγιή γάμο.






3. Δεν έχουν όλοι εμμονή με το σεξΣύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Ιαπωνία το 35,1 % των ανδρών ηλικίας μεταξύ 16 και 19 ετών έχουν μια απαθή στάση απέναντι στο σεξ.






4. Η επιβίωση του αγύμναστου


Επιτέλους ένας λόγος για να μην πάτε γυμναστήριο. Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο Erciyes στην Τουρκία διαπίστωσε ότι οι υπέρβαροι άνδρες είναι σε θέση να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια στο κρεβάτι από τους αδύνατους.






5. Στιγμιαία ικανοποίηση


Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι το 40 % των γυναικών λένε ότι η χρήση των social media, είτε πρόκειται για το Facebook είτε για γραπτά μηνύματα, τις κάνει επιρρεπείς στο να βρεθούν στο κρεβάτι με ένα σύντροφο πιο γρήγορα.






6. iΑφροδισιακόΜια άτυπη δημοσκόπηση αποκάλυψε ότι το iPhone ‘’χτυπάει’’ τα άλλα smartphones, όταν πρόκειται για θέματα της καρδιάς ... ή για τις ορμόνες. Οι ιδιοκτήτες iPhone ανέφεραν περισσότερους ερωτικούς συντρόφους από τους ιδιοκτήτες Blackberry.






7. Άρρωστος με τον εαυτό σουΕίναι δυνατόν ένας άνδρας να είναι αλλεργικός στο δικό του σπέρμα, σύμφωνα με Ολλανδούς επιστήμονες που έχουν μελετήσει το σύνδρομο της μετά-οργασμικής ασθένειας, μιας κατάστασης στην οποία οι άνδρες αναπτύσσουν συμπτώματα γρίπης μετά την εκσπερμάτωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: