Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Για όσους δεν γνωρίζουν ποιος είναι ο Nikola Tesla, ήταν κυρίως γνωστός για τις επαναστατικές του συνεισφορές στους κλάδους του ηλεκτρισμού και του μαγνητισμού στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20ου αιώνα.
Οι ανακαλύψεις και η θεωρητική εργασία του αποτέλεσαν τη βάση για την εφαρμογή του σημερινού συστήματος εναλλασσόμενου ρεύματος. Εφευρέσεις όπως τα πολυφασικά συστήματα διανομής ισχύος και ο κινητήρας εναλλασσόμενου ρεύματος συνετέλεσαν στην εκδήλωση της Δεύτερης Βιομηχανικής Επανάστασης. Η μονάδα της έντασης του μαγνητικού πεδίου στο SI, το Τέσλα, ονομάστηκε προς τιμή του στο Γενικό Συνέδριο Μέτρων και Σταθμών του Παρισιού το 1960. Εκτός από τη δουλειά του στον ηλεκτρομαγνητισμό και τα συστήματα ισχύος, ο Τέσλα λέγεται ότι έχει συνεισφορές και στη θεμελίωση της ρομποτικής, του τηλεχειρισμού, στην ανάπτυξη του ραντάρ και της επιστήμης υπολογιστών, όπως και στην επέκταση της βαλλιστικής, της πυρηνικής και θεωρητικής φυσικής. Το 1943 το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών τον αναγνώρισε σαν τον εφευρέτη της ασύρματης επικοινωνίας. Πολλά από τα επιτεύγματά του έχουν χρησιμοποιηθεί για να υποστηριχτούν διάφορες ψευδοεπιστήμες, θεωρίες περί ΑΤΙΑκαι, σε κάποιες περιπτώσεις, θεωρίες του αποκρυφισμού της Νέας Εποχής. Σύγχρονοι μελετητές του έργου του τον έχουν αποκαλέσει «τον άνθρωπο που εφηύρε τον Εικοστό Αιώνα» και «προστάτη άγιο του σύγχρονου ηλεκτρισμού». Αν δεν ήταν για Tesla, οι περισσότεροι από εμάς θα συνεχίζαν να ζουν στο σκοτάδι. Ήταν επίσης ο εφευρέτης του πηνίου Τέσλα, το οποίο θα μπορούσε να δημιουργήσει πολύ υψηλή τάση, τη χαμηλή και υψηλή συχνότητα εναλλασσόμενου ρεύματος της ηλεκτρικής ενέργειας.






Ο Tesla, επίσης, είχε έρθει με την ιδέα μιας ακτίνα θανάτου, η οποία μπορεί να πυροβολήσει τα πράγματα από τον ουρανό .Αρνούνται ότι η ακτίνα υπάρχει, αλλά είναι πραγματική, πολύ αληθινή και βρίσκεται σήμερα σε χρήση. Μπορούν ακόμη και να έχουν μία στο μπροστινό άκρο του 747. Μπορεί να μην είναι ακριβώς το ίδιο σχέδιο του Tesla που βρήκε αλλά ήταν το έργο του . Οι πρώτες ακτίνες θανάτου χτίστηκαν στη δεκαετία του '80 και πειραματικά χρησιμοποιήθηκαν στον Παναμά το 1989. Οι ΗΠΑ την ονομάζει "HEL" ή Υψηλών Ενεργειών Laser πρόγραμμα και είναι ήδη σε εξέλιξη από την δεκαετία του 1960. H σημερινή ακτίνα θανάτου ονομάζεται πλέον "thel" ή Τακτικό Λέιζερ Υψηλής Ενέργειας και κατασκεύασαν από κοινού το Ισραήλ και οι ΗΠΑ υπο-συμβατική τεχνολογία μέσω του Northrop Grumman . Η αίσθηση του προγράμματος thel ξεκίνησε το 1996 και χτίστηκε σε δύο διαμορφώσεις, η στατική αρχική thel και το Mobile thel actully " MTHEL". Τώρα δημοσίως ισχυρίζονται, ότι μπορεί να καταρρίψει πυραύλους πυροβολικού βλήματα πυροβολικού, και τα αεροσκάφη που πετούν χαμηλά, από μια freaking ακτίνα λέιζερ! Η σημερινή κινητή HEL ονομάζεται TD HEL που σημαίνει Υψηλών Ενεργειών Τεχνολογίας Laser Demonstrator, και έχει ένα τρέχον προϋπολογισμό μέχρι το 2013. Ο στόχος τους είναι να είναι σε θέση να:






1)Να ήττα-Flight βλήματα, όπως ρουκέτες, πυροβολικό, όλμοι, αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα, και ο άνθρωπος-φορητά βλήματα εδάφους-αέρος?






2) Ultra-Precision Strike με λίγα λόγια για τις παράπλευρες απώλειες?






3) Η διακοπή της ηλεκτρο-οπτικά (ΕΟ) και υπέρυθρη (IR) αισθητήρων?










4) Η εξουδετέρωση των ναρκών και άλλων πυρομαχικών από έναν stand-off και από απόσταση.















Δεν υπάρχουν σχόλια: