Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

«Αγανακτισμένη» η NASA με ανακριβείς επιστημονικά ταινίες

«Αγανακτισμένη» η NASA με ανακριβείς επιστημονικά ταινίες
Παραγωγές του Χόλιγουντ στη λίστα


Αγανακτισμένοι εμφανίζονται οι επιστήμονες της NASA με τις ταινίες του Χολίγουντ που παρερμηνεύουν τα επιστημονικά φαινόμενα και να φοβίζουν τους ανθρώπους.






Συγκεκριμένα ο δρ. Ντόναλντ Γιέοµανς, υπεύθυνος στη NASA για την αποστολή διαστηµοσυσκευών σε κοντινούς προς τη Γη αστεροειδείς δήλωσε «η υπηρεσία µας δέχεται τόσες πολλές ερωτήσεις από φοβισμένους ανθρώπους, που διαρκώς ρωτούν αν πράγματι ο κόσμος θα καταστραφεί το 2012».






Οι άνθρωποι της NASA λοιπόν είναι αποφασισμένοι να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους γι αυτό άλλωστε η Αμερικανική Υπηρεσία Διαστήματος στην ιστοσελίδα της απαντάει σε ερωτήματα σχετικά με την ταινία «2012». Παράλληλα όμως υπάρχουν κι άλλες ταινίες που περισσότερο σχέση έχουν με τη σκέτη φαντασία παρά με την επιστημονική. Κάποιες από αυτές είναι οι «ο πυρήνας: Αποστολή στο κέντρο της Γης», «Αρμαγεδδών», «Το Ηφαίστειο» και η «Αλυσιδωτή αντίδραση».






Ακόμη, σε ημερίδα που έγινε πριν από κάποιες μέρες στη NASA, οι επιστήμονες συζήτησαν λεπτομερώς τις ταινίες του Χόλιγουντ και συμφώνησαν όλοι ότι όσκαρ σκηνοθεσίας για τέτοιου είδους παραπλανητικές παραγωγές παίρνει ο Ρόλαντ Εμεριχ που σκηνοθέτησε τα «Μέρα ανεξαρτησίας», «η Επόμενη Μέρα» και απογείωσε τη καταστροφική του μανία με το «2012».






Στην ημερίδα όμως, οι επιστήμονες έκαναν και θετικά σχόλια σε ταινίες όπως το Blade Runner του Ρίντλει Σκοτ και το Τζουράσικ Παρκ του Στίβεν Σπίλμπεργκ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: