Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Θρίλερ με σκάφος γεμάτο μετανάστες στην Κέρκυρα

Θρίλερ με σκάφος γεμάτο μετανάστες στην Κέρκυρα
Περισυλλέγησαν 241 άτομα, αγνοούνται 22


Γιγαντιαία επιχείρηση έχει στηθεί από το απόγευμα του Σαββάτου στην Κέρκυρα, για τον εντοπισμό και τη διάσωση εκατοντάδων μεταναστών, οι οποίοι επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος, με προορισμό την Ιταλία.






Όλα ξεκίνησαν μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στην αστυνομία της Κέρκυρας, όπου ανέφερε ότι σκάφος με 250 άτομα κινδυνεύει να βυθιστεί δυτικά του νησιού. Αν και στήθηκε αμέσως επιχείρηση για τον εντοπισμό του σκάφους, τα πλωτά του λιμενικού δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το σημείο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Στην επιχείρηση συμμετείχαν ελικόπτερα σούπερ πούμα, ένα C130 και ένα παραπλέον φορτηγό πλοίο, που κατάφερε να εντοπίσει αργά το βράδυ το 35μετρο σκάφος που ήταν γεμάτο μετανάστες.






Μετά από πολύωρες προσπάθειες, στις 2:20 περίπου τα ξημερώματα, περισυλλέγησαν 214 άτομα, που μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο του νησιού και είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Όπως δήλωσαν όμως στην αστυνομία, στο σκάφος υπήρχαν κι άλλα 22 άτομα τουλάχιστον, τα οποία και αγνοούνται.






Λίγο μετά τη διάσωσή τους, το ξύλινο σκάφος που ήδη έμπαζε νερά κόπηκε στα δύο και βυθίστηκε. Οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι λαθρομετανάστες, οι οποίοι κατά δήλωσή τους είναι Αφγανοί και είχαν τελικό προορισμό τη γειτονική Ιταλία.





Δεν υπάρχουν σχόλια: