Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αντιδράσεις για την πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση

Αντιδράσεις για την πρώτη επιχειρησιακή σύμβαση
ΠΑΜΕ: Κέρδη δύο εκατ. ευρώ είχε η ΝΕΟΓΑΛ το 2009


Για άθλια συμφωνία, την οποία καλύπτουν το προεδρείο του σωματείου εργαζομένων της ΝΕΟΓΑΛ και το Εργατικό Κέντρο Δράμας, κάνει λόγο το ΠΑΜΕ, σχολιάζοντας την υπογραφή της πρώτης επιχειρησιακής σύμβασης.






Η συγκεκριμένη εταιρεία, αναφέρει το ΠΑΜΕ, είχε κέρδη δύο εκατομμυρίων ευρώ το 2009, γεγονός «που σημαίνει ότι πρόβλημα λόγω κρίσης δεν έχει», αλλά «αξιοποιεί στο έπακρο το αντεργατικό νομοθετικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και των συμμάχων της και χτυπάει στο ψαχνό μισθούς και δικαιώματα».






Όπως αναφέρεται μάλιστα, ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της επιχείρησης είναι στέλεχος της ΠΑΣΚΕ και εκλεγμένο μέλος στο Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Δράμας. «Αποδεικνύεται η υποκρισία και ο φαρισαϊσμός των στελεχών της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που “κονταροχτυπιούνται” δήθεν στα τηλεοπτικά κανάλια και δηλώνουν ότι δεν θα βρεθεί συνδικαλιστής να υπογράψει μείωση μισθών! Την ίδια στιγμή στελέχη τους πρωτοστατούν και υπογράφουν τις αθλιότητες που ονομάζουν επιχειρησιακές συμβάσεις εργασίας με μείωση μισθών. Άξιος ο μισθός τους», αναφέρει το ΠΑΜΕ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: