Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Συλλήψεις για το σκάνδαλο επιμόλυνσης χοιρινού κρέατος με διοξίνες

Συλλήψεις για το σκάνδαλο επιμόλυνσης χοιρινού κρέατος με διοξίνεςΗ αστυνομία ανακάλυψε τους υπαίτιους



Πέντε άνδρες συνελήφθησαν σήμερα ως υπεύθυνοι για το σκάνδαλο μόλυνσης χοιρινού κρέατος με διοξίνες που στοίχισε στην οικονομία της Ιρλανδίας περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ.






Τον Δεκέμβριο του 2008 ανακλήθηκαν ιρλανδέζικα προϊόντα με βάση το χοιρινό κρέας από 20 χώρες καθώς διαπιστώθηκε ότι τα ζώα σε πολλά αγροκτήματα της Ιρλανδίας είχαν επιμολυνθεί και το επίπεδο διοξίνης ξεπερνούσε κατά 200 και πλέον φορές τα επιτρεπτά όρια.






Νωρίτερα σήμερα, σε μια διασυνοριακή επιχείρηση, η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις άνδρες στη Βόρεια Ιρλανδία και άλλον ένα στην κομητεία Μόναχαν.






Τον περασμένο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο του Δουβλίνου είχε καταδικάσει την εταιρεία O'Neills Fuels της Βόρειας Ιρλανδίας να καταβάλει αποζημίωση ύψους 39 εκατομμυρίων λιρών στην Millstream Recycling Ltd που εδρεύει στο Γουέξφορντ της Ιρλανδίας. Η Millstream ήταν η εταιρεία που είχε παράγει τις μολυσμένες ζωοτροφές με βάση έλαια που είχε παραλάβει από την O'Neills, η οποία πάντως αρνείται ότι τα προϊόντα τις περιείχαν διοξίνες.










Δεν υπάρχουν σχόλια: