Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Μπαράζ προσφορών για να «ζεσταθεί» η αγορά

Μπαράζ προσφορών για να «ζεσταθεί» η αγορά Χρήσιμες συμβουλές για καλές αγορές




Σανίδα σωτηρίας στις εκπτώσεις θα αναζητήσει ο εμπορικός κόσμος από 15 Ιανουαρίου, οπότε και ξεκινούν επισήμως. Μετά από ένα χρόνο αλλεπάλληλων λουκέτων σε 42.600 επιχειρήσεις της χώρας, αλλά και την υποτονική κίνηση της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, οι καταστηματάρχες έχουν εναποθέσει τις τελευταίες ελπίδες τους στις εκπτώσεις. Μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει μπαράζ προσφορών με τιμές μειωμένες ακόμα και κατά 70%.






Όπως αναφέρει στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κ.Παναγής Καρέλλας :«Η αγορά έχει προσφορές που ξεκινούν από 20% και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν το 50% ανάλογα με τις ανάγκες που έχει ο κάθε έμπορος. Επίσης πολλές επιχειρήσεις ρίχνουν στο ταμείο ακόμα περισσότερο τις τιμές που αναγράφονται στα εμπορεύματα.»






Την προσοχή των καταναλωτών στις αγορές τους την περίοδο των εκπτώσεων, εφιστά η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος.






Συγκεκριμένα τους προτρέπει να οριοθετούν τις ανάγκες τους και να προγραμματίζουν πάντα τις αγορές με λίστα, προκειμένου να αποφύγουν τις άσκοπες δαπάνες.


Επιπλέον, να μην παραλείπουν να κάνουν έρευνα αγοράς και να δίνουν προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων και να ενημερώνονται για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις ή με πιστωτική κάρτα. Επίσης να μην παραλείπουν να ζητούν πάντα απόδειξη, καθώς και αν ενημερώνονται από τα καταστήματα για την πολιτική που ακολουθούν σχετικά με τα ελαττωματικά προϊόντα, αλλά και τις επιστροφές.





Δεν υπάρχουν σχόλια: