Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Μακελειό στο Μεξικό

Μακελειό στο Μεξικό
Φρίκη και τρόμος από τα ευρήματα της αστυνομίας


Τα αποκεφαλισμένα πτώματα 15 ανδρών βρέθηκαν σήμερα κοντά σε ένα εμπορικό κέντρο στο μεξικανικό θέρετρο του Ακαπούλκο.






«Στο πεζοδρόμιο του εμπορικού κέντρου Plaza Senderos, βρήκαμε τα αποκεφαλισμένα πτώματα δεκαπέντε ανδρών, ηλικίας από 25 έως 30 χρόνων», ανακοίνωσε η αστυνομία. Η ανακάλυψη έγινε όταν η αστυνομία κλήθηκε για μια πυρκαγιά, αλλά βρήκε στην περιοχή πέντε εγκαταλειμμένα οχήματα με τα 15 πτώματα, καθώς και κάποια μηνύματα.






«Τα κεφάλια είχαν όλα τοποθετηθεί σε ένα μέρος, εκτός από ένα, που κατά το ήμισυ είχε αποκοπεί από το σώμα, και έφερε τραύμα από πυροβόλο όπλο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.






Πρόκειται για τη χειρότερη σφαγή του είδους στο Μεξικό, μετά τον αποκεφαλισμό, τον Αύγουστο του 2008, 12 ατόμων στην πολιτεία του Γιουκατάν.






Η πολιτεία του Γκερέρο είναι πεδίο επιχειρήσεων του καρτέλ των λαθρεμπόρων ναρκωτικών La Familia, το οποίο βρίσκεται σε διαρκή σύγκρουση με τη συμμορία Zetas και τον σύμμαχό της το καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, το καρτέλ του Νότιου Ειρηνικού απήγαγε και δολοφόνησε 20 Μεξικανούς τουρίστες που από λάθος τους είχε θεωρήσει ως μέλη του εχθρικού καρτέλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: