Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Κοιμάσαι φορώντας σουτιέν;


Όσα πρέπει να ξέρεις! Ξαφνικά βέβαια, ξεκίνησαν ένα σωρό μύθοι για τη ...χρήση ή μη του σουτιέν ειδικά τις ώρες του ύπνου. Μήπως πρέπει να μάθεις την αλήθεια για τους μύθους γύρω από το θέμα; Τι λέγεται: το να κοιμάσαι μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του μαστού. Η αλήθεια: Η φημολογία αυτή ξεκίνησε το 1995 εξαιτίας ενός βιβλίου που κυκλοφόρησε με τίτλο "Dressed to Kill" (Ντύσιμο που σκοτώνει), στο οποίο οι συγγραφείς υποστήριζαν, ούτε λίγο, ούτε πολύ, πως το να φοράς ένα πολύ σφιχτό σουτιέν καθημερινά μπορούσε να μεγαλώσει τις πιθανότητες εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Αυτό που υποστήριζε το βιβλίο ήταν πως το φυσικό λουκ χωρίς σουτιέν, βοηθούσε το λεμφικό σύστημα να απομακρύνει πιο άνετα τις τοξίνες από το σώμα, ενώ το σουτιέν εμπόδιζε τις τοξίνες να απομακρυνθούν. Η θεωρία αυτή ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε από καμιά ιατρική μελέτη και οι γιατροί επισημαίνουν πως ο στηθόδεσμος δεν επηρεάζει, ούτε θετικά, ούτε αρνητικά τις πιθανότητες εμφάνισης του εν λόγω καρκίνου.










Τι λέγεται: αν κοιμάσαι με σουτιέν, το στήθος σου παραμένει πιο στητό


Η αλήθεια: δυστυχώς, δεν υπάρχει καμία αληθινή απόδειξη ότι το στήθος σου παραμένει στητό αν κοιμάσαι φορώντας σουτιέν. Αυτό που θα βοηθούσε το στήθος σου να φαίνεται πιο ωραίο και στητό (ίσως και μεγαλύτερο) είναι το να φοράς το σωστό νούμερο σουτιέν. Ο στηθόδεσμος ως βασική χρήση του έχει να στηρίζει σωστά το στήθος και την πλάτη. Όμως, οι περισσότερες γυναίκες επιλέγουν σουτιέν για καλλωπιστικούς λόγους, οι επιλογές τους δεν στηρίζουν πραγματικά στο στήθος, ενώ όταν χάνουμε ή παίρνουμε κιλά, και πάλι δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να ψάξουμε για το σουτιέν που ταιριάζει στις νέες μας ανάγκες. Έλεγξε το μέγεθος του σουτιέν σου τουλάχιστον μια φορά το χρόνο και πέτα όποιο παλιό στηθόδεσμο βλέπεις πως δεν σου κάνει πια.






Το σουτιέν κατά τον ύπνο, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα αναπνοής


Η αλήθεια: Μόνο ένας πολύ στενός κορσές θα μπορούσε να προκαλέσει ανακοπή καρδιάς και πριν από πολλούς αιώνες, είχαμε τέτοια κρούσματα απόν κοπέλες που έσφιγγαν υπερβολικά τον κορσέ τους για λόγους αισθητικής. Πλέον, κανένα σουτιέν δεν μπορεί να βλάψει τη ζωή σου. Το μόνο που έχεις να προσέξεις είναι να χρησιμοποιείς σουτιέν από υλικά εγκεκριμένα, να προσέξεις να μην φθαρούν υπερβολικά τα κουμπώματα και οι μπανέλες που μπορούν να κάνουν ζημιά. Ένα σκουριασμένο κούμπωμα μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις και μια σιδερένια μπανέλα πληγές. Η μόνη περίπτωση που μπορεί να μην πρέπει να φοράς σουτιέν στον ύπνο, είναι μετά από ένα χειρουργείο στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά αυτό θα στο υποδείξει ο γιατρός σου.










Αν κοιμάσαι με σουτιέν, το στήθος σου θα ξεχειλώσει






Η αλήθεια: Η εγκυμοσύνη, ο θηλασμός, η ηλικία μπορούν να παίξουν ρόλο στο στήθος σου που πήρε την κατιούσα. Το σουτιέν στον ύπνο ή μη, όχι! Η ιδέα πως αν φοράς σουτιέν για συνεχόμενες από 12 ώρες, αδυνατίζει ο ιστός που συγκρατεί το στήθος στο ύψος του, είναι αβάσιμη. Το σουτιέν ειδικά στο θέμα της στήριξης είναι φίλος κι όχι εχθρός. Οπότε κυρίες μου, πρώί ή βράδυ, απόφυγε να βγεις στους δρόμους και να κάψεις το σουτιέν σου!










Οδηγίες για τη χρήση σουτιέν κατά τον ύπνο:


* Διάλεξε ένα στηθόδεσμο που θα σε βοηθήσει να κοιμάσαι καλά. Αν οι τιράντες είναι πολύ σφιχτές ή η ενίσχυση αρκετά μεγάλη, μάτι δεν θα μπορέσεις να κλείσεις επειδή δεν θα βολεύεσαι.


* Για τον ύπνο, προτίμησε ένα μαλακό αθλητικό σουτιέν που και στήριξη προσφέρει και μπορεί να φορεθεί πολλές ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: