Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Αναζητούν αυτούς που επιτέθηκαν στον Κάρολο



Αναζητούν αυτούς που επιτέθηκαν στον Κάρολο ΔΕΙΤΕ: Η βρετανική αστυνομία δημοσιοποίησε βίντεο με τους δράστες



Ένα βίντεο που ελήφθη τη στιγμή της επίθεσης διαδηλωτών στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο πρίγκιπας Κάρολος και η σύζυγός του στις αρχές Δεκεμβρίου στο Λονδίνο έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η βρετανική αστυνομία, ώστε να καταστεί δυνατό να αναγνωριστούν πολλοί ύποπτοι.



Οι εικόνες που μεταδόθηκαν είχαν ληφθεί από κάμερες παρακολούθησης που έχουν εγκατασταθεί στη Ρίτζεντ Στριτ και το Όξφορντ Σέρκους, όπου οι διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για την αύξηση των διδάκτρων των πανεπιστημίων πέταξαν διάφορα αντικείμενα και μπογιά στη Ρολς Ρόις του ζεύγους, το οποίο μετέβαινε σε μία κοσμική εκδήλωση, θραύοντας ένα από τα τζάμια του αυτοκινήτου.











«Παρά την κακή ποιότητα των εικόνων αυτών, οι αστυνομικοί κρίνουν ότι ο κόσμος θα μπορέσει να αναγνωρίσει τα άτομα που φαίνονται σε αυτό», εξηγεί σε ανακοίνωσή της η μητροπολιτική αστυνομία, ζητώντας από οποιονδήποτε διαθέτει πληροφορίες να τις καταθέσει, διατηρώντας την ανωνυμία του.



Το βίντεο δείχνει κυρίως μια γυναίκα, η οποία φοράει μαύρο πανωφόρι και γυαλιά, την ώρα που επιχειρεί να σπάσει το πίσω τζάμι ενός εκ των αυτοκινήτων της επίσημης αυτοκινητοπομπής του πρίγκιπα. Αυτή συνοδεύεται από έναν άνδρα, τον οποίο αναζητεί η αστυνομία για να καταθέσει ως μάρτυρας για τα γεγονότα.









Η αστυνομία ενδιαφέρεται επίσης για άλλους δύο υπόπτους, δύο άνδρες, που επιτίθενται ξεχωριστά στο αυτοκίνητο.



Κατά το επεισόδιο αυτό δεν τραυματίστηκαν ούτε ο Κάρολος ούτε η Καμίλα. Ωστόσο η τελευταία «ήλθε σε επαφή» με ένα ξύλο που κρατούσε ένας από τους επιτιθέμενους, σύμφωνα με την τότε διατύπωση της αστυνομίας.















Η επίθεση αυτή προκάλεσε έντονα συναισθήματα στη Βρετανία, ενώ η φωτογραφία του ζεύγους μπήκε στα πρωτοσέλιδα όλου του Τύπου την επομένη.



Ο επικεφαλής της αστυνομίας του Λονδίνου Πολ Στίβενσον είχε υποβάλει την παραίτησή του μετά το περιστατικό αυτό, σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, η οποία όμως δεν είχε γίνει δεκτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: