Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Γιατρός για να βγάλει διάγνωση... θήλαζε την ασθενή του

Η νεαρή κοπέλα είχε μεταβεί στο νοσοκομείο το 2007 για μία μαστογραφία υπερήχων και είχε τονίσει στον γιατρό πως ένα υγρό είχε τρέξει από τις θηλές της.Φιλανδός γιατρός, ο οποίος θήλασε το στήθος μίας...


νεαρής ασθενούς του, όπως υποστήριξε ο ίδιος για διαγνωστικούς λόγους, καταδικάσθηκε σήμερα από το Ανώτατο Δικαστήριο σε πρόστιμο 1.200 ευρώ για ηθική βλάβη και για τόκους, ενώ του επεβλήθη να της πληρώσει και πρόστιμο για «σεξουαλικού περιεχομένου πράξη».


Δύο προηγούμενες αποφάσεις σε χαμηλότερο βαθμό είχαν κρίνει πως... ο ρηξικέλευθος στις μεθόδους του γιατρός δεν είχε παραβιάσει κάποιον νόμο.


Μολαταύτα, «το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως επρόκειτο για μία σεξουαλικού περιεχομένου πράξη», τονίζεται στο πόρισμα της απόφασης. Εξόν από την αποζημίωση και τους τόκους, η απόφαση επιτάσσει και την πληρωμή προστίμου, του οποίου το ύψος δεν προσδιορίζεται.


Προς υπεράσπισή του, ο εναγόμενος γιατρός υποστήριξε πως θήλασε το στήθος της 20χρονης προκειμένου να εξάγει διάγνωση για κάποια πιθανή ασθένεια, χρησιμοποιώντας έναν πατροπαράδοτο πρακτικό τρόπο και πως για να το πράξει είχε εξασφαλίσει την συγκατάθεση της ασθενούς.


Η νεαρή κοπέλα είχε μεταβεί στο νοσοκομείο το 2007 για μία μαστογραφία υπερήχων και είχε τονίσει στον γιατρό πως ένα υγρό είχε τρέξει από τις θηλές της. Αυτός εν συνεχεία θήλασε το στήθος της προκειμένου να διαπιστώσει το ποιόν της γεύσης του υγρού αυτού, όπως τόνισε ο ίδιος.


Το θύμα αξίωνε από τον γιατρό 3.000 ευρώ για ηθική βλάβη και τόκους. Το Ανώτατο Δικαστήριο δεν εξέτασε αυτήν την αξίωση «διότι πρόκειται για μεμονωμένη πράξη στρεφόμενης κατά ενηλίκου», τονίζεται στην απόφαση.







Δεν υπάρχουν σχόλια: