Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Βρέθηκε το σημάδι της παρθενίας των αντρών


http://www.dailyfucks.gr/wp-content/uploads/2010/11/sexy-lips.jpg Όπως ισχυρίζεται μια διάσημη... βελονίστρια από το Ανόι του Βιετνάμ, η σεξουαλική αγνότητα των αντρών μπορεί να διαπιστωθεί από ένα μικρό σημάδι στο αυτί και μ’ αυτή την απόδειξη κατάφερε να απαλλάξει από τις κατηγορίες τρεις καταδικασμένους για βιασμό.


Η παραδοσιακή θεραπεύτρια Φαμ Τι Χονγκ (Pham Thi Hong) άρχισε να αγωνίζεται για την απελευθέρωση αυτών των αντρών φτάνοντας μέχρι τον πρόεδρο της χώρας, επειδή πίστευε ότι και οι τρεις τους ήταν παρθένοι και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ήταν ένοχοι βιασμού.


“Όλοι τους είχαν μικρά κόκκινα σημάδια στο πίσω μέρος των αυτιών”, είπε η 54χρονη Χονγκ: “Τα σημάδια θα είχαν φύγει αν… είχαν κάνει σεξ. Η πλούσια εμπειρία μου μού λέει ότι αυτοί οι άντρες δεν είχαν κάνει σεξ προηγουμένως”.


Οι ισχυρισμοί της Χονγκ είναι ανορθόδοξοι ακόμα και για μια χώρα όπου ο βελονισμός και η παραδοσιακή ιατρική έχουν ευρεία διάδοση, αλλά η επιμονή της για την επανεξέταση της υπόθεσης -που έφτασε μέχρι την απειλή της αυτοπυρπόλησης- κατάφερε να πείσει τον εισαγγελέα για να ξανανοίξει η υπόθεση. Τελικά οι ποινές ακυρώθηκαν λόγω παραλείψεων που είχαν κάνει οι δικαστές.


“Χάρη στις προσπάθειες της, ξανάνοιξε μια υπόθεση που διαφορετικά θα είχε θαφτεί”, είπε ένας από τους δικηγόρους των τριών αντρών.


“Ποτέ δεν φαντάστηκα ότι κάποια μέρα θα χρησιμοποιούσα αυτή τη μέθοδο για να βοηθήσω τρεις άντρες να αποδείξουν την αθωότητα τους”, ομολογεί η Χονγκ στο πρακτορείο Associated Press, ενώ φροντίζει έναν ασθενή στο σπίτι της, στα προάστια του Ανόι.


Η ίδια λέει ότι αρχικά είχε διδαχθεί πώς να διαπιστώνει αν ένας άντρας είχε κάνει σεξ αφουγκραζόμενη τον σφυγμό του. Αργότερα όμως, ανακάλυψε από μόνη της την μέθοδο του σημαδιού στο αυτί, το οποίο εξαφανίζεται μόνο με την ετεροφυλόφιλη συνουσία και δεν επηρεάζεται από τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις ή τον αυνανισμό.


Η ικανότητα της να διαπιστώνει την παρθενία αντιμετωπίζεται με σκεπτικισμό από άλλους παραδοσιακούς θεραπευτές, οι οποίοι χρησιμοποιούν βελόνες, βότανα και αρχές τεχνικές για να κατευθύνουν την ενέργεια, ή αλλιώς “τσι”, μέσα στο σώμα.


“Δεν έχω ποτέ ξανακούσει αυτή τη μέθοδο”, λέει ο 60χρονος βελονιστής Νγκιέν Βαν Χάο που εξασκεί το επάγγελμα εδώ και 14 χρόνια. “Από ιατρικής απόψεως, είναι αδύνατον να διαπιστωθεί αν ένας άντρας έχει κάνει σεξ ή όχι, είτε αφουγκραζόμενος τον σφυγμό, είτε εξετάζοντας τα αυτιά του”.


Ωστόσο η Χονγκ επιμένει ότι η μέθοδος της είναι αποτελεσματική, αφού την έχει δοκιμάσει στους μαθητές της επί πολλά χρόνια. Η ίδια λέει ότι ανακάλυψε το σημάδι στο αυτί του Νγκιέν Ντιν Κιέν πριν από τέσσερα χρόνια, την πρώτη φορά που την επισκέφτηκε για κάποια θεραπεία στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε από τη φυλακή, στην οποία ήταν καταδικασμένος για 16 χρόνια για τον βιασμό μιας 20χρονης, το 2000. Τα σημάδια έπεισαν τη βελονίστρια ότι ο Κιεν ήταν αθώος, όπως άλλωστε υποστήριζε κι εκείνος.


Στη συνέχεια εξέτασε και τους άλλους δύο συγκρατούμενους του κι έτσι άρχισε ο αγώνας της αποφυλάκισης τους, που έφτασε μέχρι τον πρόεδρο Νγκιέν Μιν Τριέτ, ο οποίος διέταξε την επανεξέταση της υπόθεσης.


Έτσι, ο εισαγγελέας διαπίστωσε ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης δεν είχαν ληφθεί υπόψη στην αρχική διαδικασία και οι τρεις άντρες αφέθηκαν ελεύθεροι τον Ιανουάριο, έχοντας εκτίσει ήδη δέκα χρόνια στη φυλακή.


Η κρίσιμη παρέμβαση της Χονγκ στην απελευθέρωση των τριών αντρών έχει τινάξει στα ύψη την δημοτικότητα της, αλλά η ίδια δεν φαίνεται να επηρεάζεται από αυτή την εξέλιξη. “Δεν σκοπεύω να ξεκινήσω εκστρατεία για την αθώωση όσων έχουν καταδικαστεί λανθασμένα για βιασμό”, λέει: “Όμως, ευχαρίστως θα βοηθούσα όσους υποστηρίζουν ότι είναι αθώοι, αν πράγματι είναι”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: