Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

Αν τα λειτουργικά συστήματα ήταν μπύρες!

Μπύρα DOS: Απαιτεί από εσάς να χρησιμοποιήσετε το δικό σας... ανοιχτήρι και απαιτεί, επίσης, να διαβάσετε προσεκτικά τις οδηγίες πριν το άνοιγμα. Αρχικά ερχόταν σε πακέτα των 8 κουτιών, αλλά τώρα υπάρχει και σε πακέτα των 16 κουτιών. Ωστόσο, τα πακέτα είναι χωρισμένα σε 8 τμήματα των 2 κουτιών το καθένα και πρέπει να χρησιμοποιούνται ξεχωριστά. Σύντομα πρόκειται να σταματήσει η παραγωγή του, αν και… πολλοί άνθρωποι θα συνεχίσουν να την πίνουν μολονότι δεν θα παράγεται πλέον.






Μπύρα MAC: Στην αρχή έφτανε μόνο σε πακέτα των 16 κουτιών, αλλά τώρα έρχεται και σε πακέτα των 32. Θεωρείται από πολλούς ότι είναι μια ελαφριά μπύρα. Όλα τα κουτιά μοιάζουν ίδια. Όταν παίρνεις ένα κουτί από το ψυγείο, ανοίγει αυτόματα. Η λίστα με τα συστατικά δεν βρίσκεται πάνω στο κουτί. Όταν ρωτήσεις να μάθεις για τα συστατικά, σου λέει ότι δεν χρειάζεται να ξέρεις. Μια σημείωση στο πλάι, σου θυμίζει να σύρεις τα άδεια κουτιά στα σκουπίδια.






Μπύρα Windows 3.1: Η πιο διαδεδομένη μπύρα σε όλον τον κόσμο. Φτάνει σε πακέτα των 16 κουτιών και μοιάζει πάρα πολύ με την μπύρα MAC. Απαιτεί ήδη την ύπαρξη της μπύρας DOS. Ισχυρίζεται ότι επιτρέπει τη χρήση αρκετών κουτιών μπύρας DOS ταυτόχρονα, αλλά στην πραγματικότητα, μπορείς μονάχα να πιεις λίγες από αυτές, πολύ αργά και ιδιαίτερα αργά αν πίνεις την μπύρα Windows την ίδια στιγμή. Μερικές φορές, χωρίς εμφανή λόγο, ένα κουτί μπύρας Windows σκάζει όταν την ανοίγεις…






Μπύρα OS/2: Έρχεται σε πακέτα των 32 κουτιών. Επιτρέπει όντως τη χρήση αρκετών κουτιών μπύρας DOS ταυτόχρονα. Επιτρέπει επίσης και τη χρήση μιας μπύρας Windows 3.1 την ίδια στιγμή, αν και κάπως πιo αργά. Διαφημίζει ότι τα κουτιά της δεν θα εκραγούν όταν τα ανοίγετε, ακόμη κι αν τα κουνήσετε γερά. Σχεδόν ποτέ δεν θα δείτε κάποιον να πίνει αυτήν την μπύρα, αλλά η IBM (International Beer Manufacturer), η εταιρεία που την παράγει, ισχυρίζεται ότι 9 εκατομμύρια πακέτα έχουν ήδη πουληθεί.






Μπύρα Windows 95: Πολλοί άνθρωποι όταν την δοκίμασαν είπαν ότι η γεύση της είναι θαυμάσια. Το κουτί μοιάζει πολύ σαν της μπύρας MAC, αλλά η γεύση της είναι περισσότερο σαν της μπύρας Windows 3.1. Έρχεται σε πακέτα των 32 κουτιών, αλλά αν κοιτάξεις μέσα θα διαπιστώσεις ότι το πακέτο περιέχει μόνο 16 κουτιά. Πολλοί άνθρωποι θα συνεχίσουν να πίνουν την μπύρα WIndoww 3.1 μέχρις ότου κάποια καινούρια ή καλύτερη βγει στο εμπόριο. Η λίστα των συστατικών σε μικρά γράμματα στο πλάι του κουτιού, δείχνει ότι είναι σχεδόν ίδια με πολλά από τα συστατικά της μπύρας DOS, αν και η εταιρεία που τη φτιάχνει επιμένει ότι είναι μια εντελώς ξεχωριστή μπύρα.






Μπύρα Windows NT: Έρχεται σε πακέτα των 32 κουτιών, αν και μπορείς να την αγοράσεις μόνο σε ποσότητες που γεμίζουν ένα ολόκληρο φορτηγό. Αυτό έχει φέρει σαν αποτέλεσμα, ότι πολλοί άνθρωποι ξεκινούν και αγοράζουν μεγαλύτερα ψυγεία. Το κουτί μοιάζει με το κουτί της μπύρας Windows 3.1, αν και η εταιρεία που την παράγει έχει υποσχεθεί να το κάνει να μοιάζει περισσότερο με το κουτί της μπύρας Windows 95. Έχει δρομολογηθεί και διαφημιστεί ως «Βιομηχανικής Χρήσης» και προτείνεται για χρήση μόνο σε μεγάλα μπαρ.






Μπύρα Unix: Φτάνει σε διάφορες μάρκες με πακέτα που διαφέρουν από τα 8 έως τα 64 κουτιά. Οι πότες της μπύρας Unix δείχνουν μεγάλη αφοσίωση στην εκάστοτε μάρκα που πίνουν, παρότι ισχυρίζονται ότι όλες οι μάρκες έχουν σχεδόν την ίδια γεύση. Μερικές φορές, το δαχτυλίδι από πάνω, σπάζει όταν προσπαθείς να την ανοίξεις και γι' αυτό πρέπει να έχεις το δικό σου ανοιχτήρι πρόχειρο γι' αυτές τις περιπτώσεις, οπότε και χρειάζεσαι μια μεγάλη σειρά από οδηγίες ή έναν φίλο που έχει μεγάλη εμπειρία στην κατάποση μπύρας Unix για αρκετά χρόνια.






Μπύρα Amiga DOS: Η εταιρεία έχει κλείσει εδώ και καιρό, αλλά η συνταγή έχει αγοραστεί από κάποια μυστήρια γερμανική εταιρεία, έτσι αυτή η μπύρα θα είναι εισαγόμενη από εδώ και στο εξής. Αυτή η μπύρα ποτέ δεν πούλησε ικανοποιητικά, επειδή η εταιρεία που την έφτιαχνε ποτέ δεν κατάλαβε την έννοια του μάρκετινγκ. Όπως και η μπύρα Unix, η μπύρα Amiga DOS έχει πολύ πιστούς και αφοσιωμένους πότες, οι οποίοι μάλιστα, φωνάζουν πολύ. Στην αρχή ξεκίνησε σε πακέτα των 16 κουτιών, αλλά τώρα έρχεται και σε 32. Όταν αυτό το κουτί πρωτομπήκε στην κυκλοφορία, ήταν χρωματιστό και γυαλιστερό, αλλά η σχεδίαση δεν έχει αλλάξει και πολύ από τότε, με αποτέλεσμα να μοιάζει παλιομοδίτικο τώρα. Οι πολέμιοι αυτής της μπύρας λένε ότι η μόνη του χρήση ήταν για να βλέπεις τηλεόραση.






Μπύρα VMS: Απαιτεί την ελάχιστη συμμετοχή από τον πότη, εκτός από το να ανοίξει το δαχτυλίδι και να την ρουφήξει. Ωστόσο, κουτιά έχουν παρατηρηθεί ότι σκάνε στο άνοιγμα ή περιέχουν εξαιρετικά άσχετα περιεχόμενα από αυτά της μπύρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: