Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο

Μανιταρόπιτα χωρίς φύλλο
Μία πρωτότυπη εκτέλεση, ιδανική για δίαιτα


Τα μανιτάρια είναι ο καλύτερος σύμμαχος για όσους κάνουν δίαιτα. Τι θα λέγατε να φτιάξουμε μία μανιταρόπιτα διαίτης χωρίς φύλλο;






Υλικά:






-250 γρ. φυτική μαργαρίνη


-μισό φλιτζάνι μαϊντανό


-αλάτι, πιπέρι


-1 κιλό ψωμί τοστ ψίχα


-1 κιλό τυρί του τοστ ή γκούντα


-1 κιλό ζαμπόν ή βραστή γαλοπούλα


-10 φέτες μπέικον


-1 κιλό μανιτάρια (οποιοδήποτε είδος)


-250 γρ. τυρί πεκορίνο


-2 κρεμμύδια σε φέτες


-4 αυγά


-1 λίτρο φρέσκο γάλα






Εκτέλεση






Φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση:






- Σε αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον για 5 λεπτά, μόνο του χωρίς άλλη λιπαρή ουσία.






- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.






- Αμέσως μετά προσθέτουμε και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες.






- Τα ψήνουμε μέχρι να μαραθούν.






- Στο τέλος βάζουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και το βγάζουμε αμέσως.






Μετά τη γέμιση:






- Σε μεγάλο βαθύ σκεύος, ταψί ή πυρέξ, στρώνουμε αρχικά κάτω-κάτω φέτες ψωμί τοστ.






- Από πάνω βάζουμε το ζαμπόν.






- Στη συνέχεια προσθέτουμε το τυρί του τοστ.






- Πάνω από το τυρί ρίχνουμε τη γέμιση που έχουμε ήδη έτοιμη.






- Από πάνω από τη γέμιση βάζουμε μια δεύτερη στρώση ψωμί για τοστ, ζαμπόν και τυρί.






- Μόλις τελειώσουμε με τις στρώσεις, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα.






- Τα ρίχνουμε από πάνω από τις στρώσεις μας, μέσα στο ταψί.






- Ρίχνουμε και το υπόλοιπο τυρί, τριμμένο ή μη, για να κάνει κρούστα.






- Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30-45 λεπτά.





Δεν υπάρχουν σχόλια: